Gå till huvudinnehåll

2021-06-11 | 09:07 (CEST)

Region Jönköpings län hyr ca 3 700 kvm i Jönköpings framtida kreativa mötesplats Werket.

Werket vision
Med inflytt i oktober samlokaliserar Region Jönköpings län verksamheterna Länstrafiken, Kommunal utveckling och Smålands Turism med sina ca 150 medarbetare, till Werket i Jönköping. Avtalet som är tecknat gäller för sju år och avser kontors- och möteslokaler om ca 3 700 kvm.

Stort fokus har lagts på att hitta hållbara lösningar med exempelvis återbruk av interiöra material, samtidigt har alla verksamheter varit delaktiga i anpassningarna av lokalerna - allt för att uppnå ändamålsenliga och verksamhetsanpassade kontor. En viktig aspekt har även varit stora mötesrum och utbildningslokaler för Kommunal utveckling, då man tidigare tvingats hyra dessa externt.

- Att regionen valt Werket är mycket glädjande och ett bevis på attraktionskraften i vad vi kan erbjuda. Werket är möjligheternas arena, där traditionella kontorslösningar tillsammans med mer flexibla lösningar som Coworking och nyckelfärdiga kontor, ger en mycket intressant mix av företag och individer, berättar Andreas Georgii, Affärsområdeschef Castellum Jönköping.

Med Werkets läge uppfyller Castellum även regionens önskan om gångavstånd till Resecentrum, då det finns en uttalad vision om kollektivt pendlande både för personal och det stora antalet besökare. 

- Arbetsplatsens betydelse kopplat till välmående, service och att förenkla vardagen gör att många lockas av vad vi kan erbjuda i Werket. Vi har dialog med flertalet potentiella hyresgäster från olika branscher gällande kontor, men även aktörer som kan förstärka serviceutbudet i Werket, säger Åsa Brantgården, Kommersiell förvaltare Castellum Jönköping.

Werket blir en dynamisk och modern mötesplats skapad för att möta framtidens arbetsliv. Med en utpräglad hälsoprofil, WELL- samt Breeamcertifiering, gym och utomhuskontor blir Werket en av Jönköpings mest attraktiva arbetsplatser. Werket har en uthyrningsbar yta om cirka 20 700 kvm, varav 16 400 kvm kontor, 2 000 kvm service och 2 300 kvm källare.
 

För ytterligare information kontakta: 
Andreas Georgii, Affärsområdeschef Castellum Jönköping, telefon 070-9257725
Åsa Brantgården, Kommersiell förvaltare, Castellum Jönköping, telefon 036-580115
www.castellum.se/werket

Om Castellum 
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.  
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande Castellum skriver avtal med Region Jönköpings län (PDF) Werket vision (JPEG) Werket innergård (JPEG) Werket tak (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden