Gå till huvudinnehåll

2021-10-06 | 12:00 (CEST)

Samarbete i fokus när Castellum och Einar Mattsson firade tillsammans i Hagastaden

Torsten Svenonius, kommunalråd i Solna stad och Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson
Tisdag 5 oktober firade Castellum och Einar Mattsson sitt samarbete i Hagastaden i närvaro av bland andra Torsten Svenonius, kommunalråd i Solna stad och Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson. Med projektet Infinity uppför Castellum ca 20 000 kvm uthyrningsbar yta, där hälsa, hållbarhet och kreativitet står i fokus.

På totalt 14 våningsplan, i hjärtat av Hagastaden, utvecklas en fastighet efter ledorden Feel good -  be good – do good. Här finns närheten till naturen, lugnet i pulsen och kontorslokaler som redan från början är utvecklade med ett tydligt cirkulärt och hållbart tänk i ett sammanhang där onödiga gränser suddas ut och positiva synergier och härlig dynamik skapas.
"Vår styrka är de kommersiella delarna och i Infinity blir det stort fokus på samarbete genom bland annat coworkingytor, mötes- och konferensfaciliteter, caféer och sociala ytor. Vi tror på samarbete och blandade stadsdelar och är glada över samarbetet med Einar Mattsson som utvecklar bostäderna i kvarteret", säger Martin Bjöörn, VD för Region Stockholm- Norr, Castellum.

 Totalt kommer Einar Mattsson att utveckla 243 bostäder i sitt projekt Lokstallarna. 

"Vi har förvärvat byggrätterna från Castellum och har hittat ett mycket bra samarbete där vi kan fokusera på våra respektive styrkor. I Lokstallarna uppför Einar Mattsson 243 trivsamma brf-lägenheter tillsammans med 10 lokaler certifierade i Miljöbyggnad", säger Peter Svensson, VD för Einar Mattsson Projekt AB.
 

Torsten Svenonius och Joakim Larsson fick i samband med eventet gjuta var sin hand i samma platta som sedan gjuts till brons och hängs upp de kommande huskropparna.

Här kan du läsa mer om Infinity respektive Lokstallarna som båda har en planerad inflyttning 2025.

https://www.castellum.se/vara-projekt/infinity/

https://www.einarmattsson.se/vara-fastigheter-och-projekt/lokstallarna/

För mer information vänligen kontakta:
Martin Bjöörn, VD Castellum Region Stockholm-Norr, 08 602 33 11

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 122 miljarder kronor, inklusive vår del i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande 6 oktober (PDF) Torsten Svenonius, kommunalråd i Solna stad och Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson (JPEG) 20211004 Castellum Infinity Terrace Still (JPEG) 20211004 Castellum Infinity Office view 07 2 (JPEG) 20211004 Castellum Infinity Office view 06 (JPEG) 20211004 Castellum Infinity Street View (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden