Gå till huvudinnehåll

2022-01-19 | 08:00 (CET)

SEELs organisation flyttar från Lindholmen till Gateway Säve - i förtid

Henrik Mariette Gateway Säve 1920 x 1080 px 1
Ledning och organisation för SEELs (Swedish Electric Transport Laboratory) etablerar sig i förtid på Gateway Säve där den största SEEL-anläggningen nu byggs. Här kommer näringslivet samarbeta med akademi och institut för att skynda på omställningen och göra Sverige ledande inom elektromobilitet. Anläggning som ska stå klar 2023.

SEEL är ett test- och forskningscenter för utvecklingen av nästa generations hållbara lösningar för eldrivna fordon inom alla områden relevanta för elektrifierade transporter.

 – Möjligheten att redan nu flytta in i Castellums lokaler på plats på Säveområdet passar oss perfekt. Projektet och utvecklingsteamet har behov av att redan nu kunna samlas och ta snabba beslut för att på bästa sätt diva SEEL framåt, säger Henrik Svenningstorp, vd för SEEL.

– Att SEEL som blir en av få liknande anläggningar i Europa med motsvarande resurser, väljer att i förtid flytta sin organisation till Castellums Gateway Säve är ett kvitto på att området verkligen är platsen där framtidens elektrifierade och fossilfria fordon och farkoster blir verklighet, säger Mariette Hilmersson, region-vd, Castellum.

På Gateway Säve samlas många olika aktörer och kompetenser vilket skapar förutsättningar för ett effektivt kunskapsutbyte och nya fruktbara samarbeten som behövs för att öka takten i omställningsarbetet. Näringslivsklustret består av flera aktörer inom mobilitet, teknik och energi. Senaste företagsetableringen, Nilsson Energy som är en pionjär inom grön vätgasproduktion, är ett ytterligare exempel i raden.
SEEL ägs av RISE och Chalmers och delfinansieras genom Energimyndigheten.
Gateway Säve är Castellums utvecklingsområde kring Säve flygplats. På Gateway Säve utvecklas världsledande hållbar mobilitet och logistik.
 

För mer information vänligen kontakta:

Mariette Hilmersson, region-vd, Castellum, 0739-42 09 02
 

Om Castellum 

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 19 november 2021 uppgick fastighetsvärdet till ca 148 miljarder, baserat på ett ägande av samtliga aktier i Kungsleden. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors-området. Genom Castellums intressebolag Entra ASA får bolaget också exponering mot den norska kommersiella fastighetsmarknaden. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Pressmeddelande SEELS organisation till Gateway Säve (PDF) Henrik Mariette Gateway Säve 1920 x 1080 px 1 (PNG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden