Gå till huvudinnehåll

2021-05-28 | 08:00 (CEST)

Stort intresse för framtidens friskaste arbetsplatser i nyskapande GreenHaus

GreenHaus reception
Innovativa kontorshuset GreenHaus i Helsingborg fortsätter intressera och locka fler hyresgäster. Framsynta verksamheter har redan skrivit kontrakt på två tredjedelar av huset, och nyfikenheten växer i takt med det pågående bygget. "Husets koncept har visat sig vara attraktivt trots den osäkerhet vi alla levt med under pandemin", säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

GreenHaus är kontorshuset som förkroppsligar framtidens arbetsliv med hållbarhet som bottenplatta och flexibilitet, coworking och hälsa som hörnstenar.

Just medarbetarnas välmående säkerställs genom certifiering enligt WELL, en standard utvecklad av forskare, läkare och arkitekter. Konceptet omfattar luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande. I en WELL-­byggnad ställs extra höga krav på de faktorer som mest påverkar människans hälsa, prestation och välbefinnande.

-Certifieringen väger tungt. Förutom att stödja individens välbefinnande är den också profilerande för hyresgästernas varumärke och konkurrenskraft. WELL ger färre sjukdagar, större kreativitet och ökad produktivitet. Det är tydligt att alla bolag oavsett verksamhet är intresserade av att ta plats i ett hus som prioriterar service, hälsa och välmående", konstaterar Ola Gunnefur, affärsutvecklare på Castellum Region Öresund.

I dagsläget är cirka 62% av de 7 000 kvm kontorsytorna uthyrda på långa kontrakt med Grant Thornton, Bengt Dahlgren Syd AB, Helsingborgs Vårdcentral, Juhlin & Partners, United Spaces och miljöförvaltningen i Helsingborgs stad. Dialoger pågår kring de översta våningarna med fantastisk utsikt över sundet som ännu är tillgängliga.

Störst yta hyrs av coworking-bolaget United Spaces, som etablerar sin första coworking site i Helsingborg med kreativa och flexibla miljöer för såväl enskilda entreprenörer och kreatörer som större företag. Lokalerna i GreenHaus är som skräddarsydda för coworking i alla aspekter och fylls med inspirerande föreläsningar, samlingsytor och fantastisk service.

Bygget av GreenHaus i Oceanhamnen är i full gång. Inflyttning är planerad att synkas med invigningen av den internationella stadsmässan H22 som sker 30 maj 2022.

För mer information kontakta:
Ola Orsmark, vd Castellum Region Öresund, tel 0706-471070
Ola Gunnefur, affärsutvecklare Castellum Region Öresund, tel 0734-133250

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 96 miljarder kronor. Vi finns på 14 svenska tillväxtorter samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 3,8 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Dokument och filer

Prm GreenHaus 210528 (PDF) GreenHaus reception (PNG) GreenHaus bron (PNG) GreenHaus kontor (PNG) GreenHaus utsikt (PNG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden