Gå till huvudinnehåll

2020-01-30 | 08:00 (CET)

United Spaces växlar upp i centrala Stockholm - etablerar över 550 kontorsplatser på Torsgatan

Torsgatan 22 30
Castellumägda United Spaces expanderar sin verksamhet kraftigt i centrala Stockholm genom att etablera cirka 550 kontorsplatser på en yta om ca 4 100 kvm i Castellums fastighet på Torsgatan 22-30, ett stenkast från T-centralen. Inflyttning sker under hösten 2020.

Byggnaden som United Spaces flyttar in i och som ägs av Castellum är det historiska landmärket som i folkmun ofta kallas för Stockholm Vatten och som tidigare inrymde huvudkontor för Stockholm Gasverk samt Stockholm Vatten.

"Det här är en viktig milstolpe för United Spaces då vi etablerar vår andra coworking-arena i centrala Stockholm och ökar vår yta med över 60 procent. Vi får dagligen förfrågningar om medlemskap från företag som vi dessvärre inte haft möjlighet att erbjuda plats då vi har full beläggning i Stockholm i dagsläget. Den nya arenan på Torsgatan ger United Spaces möjlighet till att växa och erbjuda ännu flera företag ett nytt hem. Därtill känns det extra roligt att få flytta in i en fastighet som andas historia och har en fantastisk interiör", säger Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces.      

Kontorsytan som består av tre plan innehållande omkring 550 kontorsplatser och 28 mötesrum kommer att ritas av den välrenommerade arkitekt- och designbyrån Specific Generic.  Målet är att kombinera de K-märkta lokalerna som ursprungligen ritats av den kända arkitekten Ferdinand Boberg med en interiör som blir ett möte mellan historia och framtid. Inflyttning beräknas till september 2020.

"Vi är väldigt glada att få hälsa vårt dotterbolag United Spaces välkomna som hyresgäst. Castellum   äger flera byggnader i området och har som ambition att tillsammans med Stockholms Stad och andra fastighetsägare skapa ett levande område runtomkring Torsgatan", säger Martin Bjöörn, region-vd Stockholm-Norr på Castellum. 

Om fastigheten på Torsgatan 22-30:
Den välkända fastigheten Öskaret 1 "Stockholm Vatten" om totalt 11 500 kvadratmeter vid Torsgatan i centrala Stockholm, ritades av arkitekten Ferdinand Boberg och uppfördes 1906 som administrationsbyggnad för Stockholms Gasverk. Fram till 2016 rymde den Stockholm Vattens huvudkontor. Sedan 2017 ägs den av Castellum.

För ytterligare information kontakta:
Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces, 0709-84 10 77
Martin Bjöörn, region-vd Stockholm-Norr, Castellum, 0738-09 43 11

 

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 95,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 17 städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), vilket inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet. Castellum har under 2019 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB. Det innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler. Dessutom tilldelades Castellum nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information besök www.castellum.se.

United Spaces är en av nordens ledande aktörer inom coworking med drygt 13 000 kvadratmeters kontorsyta i regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Under 2020-2021 planerar man dessutom att etablera coworking på orterna Helsingborg och Uppsala. Bolagets idé är att skapa en kontors- och mötesplats för medlemmar som vill se sig själva och sina företag växa, som vill attrahera talanger, hitta idéer och skapa kontakter. United Spaces grundades för 20 år sedan av Göran Garberg och Lars Rydén och ägs sedan 2019 av Castellum. För ytterligare information besök www.unitedspaces.com.

Dokument och filer

Release (PDF) Torsgatan 22 30 (JPEG)

Fler pressmeddelanden

Visa fler pressmeddelanden