Gå till huvudinnehåll

Ombyggnation och nyproduktion

Castellum och Kapsch arbetade från dag ett tätt tillsammans med målsättningen att verksamheten skulle kunna återetablera sig på fastigheten och enades om en permanent lösning som innebar dels ombyggnation av befintliga ytor, dels nyproduktion av nya ytor och takterass och utomhuskontor för Kapsch medarbetare.

10 154 kvm uthyrningsbar yta Utomhuskontor Takterrass
"Här har vårt samarbete med Castellum varit avgörande!"
Mattias LarssonVD och CFO på Kapsch TrafficCom AB

Om Kvarteret Visionen

De nyproducerade ytorna på cirka 1 900 kvm skapades genom att en ny våning byggdes ovanpå befintlig byggnad. Samtidigt skapades en takterass till Kapsch cirka 170 medarbetare där det finns möjlighet att arbeta utomhus med en fantastisk utsikt. I samband med nyproduktionen installerades även solceller på taket.

– Vårt huvudfokus var hela tiden att Kapsch skulle kunna fortsätta utveckla sin verksamhet i Kvarteret Visionen. Sedan tidigare hade bolaget även kontorslokaler i grannfastigheten som via en gångbro är sammanlänkad med de brandskadade lokalerna och en testanläggning i kvarteret. Det är också stimulerande att kunna tillföra nya värden i form av ett utomhuskontor. Forskning visar att det har flera positiva effekter på hälsan att arbeta utomhus, säger Thomas Bergström, som är projektutvecklare på Castellum i Jönköping.

– Sedan första dagen efter branden så har vi haft en fantastiskt god dialog med Castellum, där vi omedelbart inledde planeringen för en återflytt. Effekterna av branden blev en stor utmaning i att hitta nya och fungerande lokaler för alla våra anställda för att bibehålla arbetsglädje och produktivitet. Vår vision med de nya lokalerna har varit att återskapa den uppskattade miljön vi hade i tidigare lokaler och samtidigt passa på att verksamhetsanpassa ytterligare. Här har vårt samarbete med Castellum varit avgörande, säger Mattias Larsson, VD och CFO på Kapsch TrafficCom AB.

Entreprenaden påbörjades Q3 2018 och färdigställdes under Q4 2019.

Lokaltyp Kontor
Adress Bataljonsgatan 12, Jönköping
Uthyrningsbar yta 10 154 kvm
Investering 87 mkr
Färdigställt 2019

Här ligger Kvarteret Visionen

Varför Castellum?

Vi har lokalerna

Med ett av Skandinaviens största bestånd av kontorsfastigheter kan vi erbjuda ett stort utbud av lokaler i olika lägen. I flera städer har vi också komplett utrustade, nyckelfärdiga kontor liksom coworking-platser med fullservice, tillträde dygnet runt och ett stort tjänsteutbud.

Vi jobbar hållbart

Som Nordens mest hållbara fastighetsbolag ser vi till att alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras. Dessutom erbjuder vi våra hyresgäster allt från gröna hyresavtal till energieffektiva och klimatneutrala fastigheter - alltid med en trygg och hälsosam arbetsmiljö.

Vi tittar runt hörnet

För att möta morgondagens behov håller vi koll på den senaste arbetslivsforskningen, tar till oss nya rön, gör egna undersökningar och släpper den årliga trendrapporten Framtidens arbetsliv. Men den allra viktigaste framtidsspaningen sker i den dagliga dialogen med våra hyresgäster.

Vi är lokala och nära

Med ett starkt lokalt engagemang och egen personal på plats på alla våra orter kan vi erbjuda den där personliga kontakten och lokalkännedomen som vi vet är så viktig. Vi sköter om våra egna fastigheter, och som kund har du alltid tillgång till ett eget husteam som ser till att du trivs hos oss.