Gå till huvudinnehåll
Exteriörbild av fastigheten.

Toppstandard efter omfattande renovering

Utvändigt har huset få en helt ny karaktär med en ny glasfasad samtidigt som husets entréer lyfts. Invändigt har ca 9 000 kvm genomgått en omfattande renovering och lokalerna har iordningställs till toppstandard.

Mitt i stadens puls Helrenoverat Miljöcertifierat
Fasadbild Östra Hamngatan.

Handfast hållbarhetsarbete

Östra Hamngatan 16 har miljöcertifieras som Miljöbyggnad - ett miljöcertifieringssystem som utgår från svenska bygg- och myndighetsregler och svensk byggpraxis. Miljöbyggnad bekräftar att fastigheten uppfyller viktiga kriterier inom energi, inomhusmiljö och material. Certifieringen administreras av Sweden Green Building Council.

Typ Kontor
Uthyrningsbar yta 16 950 kvm
Antal våningar 7
Arkitekt Kanozi Arkitekter
Miljöcertifiering Miljöbyggnad
Fasadbild Östra Hamngatan 16.

Arbeta mitt i stadens puls

Fastigheten har ett mycket attraktivt kontorsläge, på Östra Hamngatans norra del, mot Kanaltorget. Härifrån är det kort gångavstånd till samtliga kollektiv- och trafiklinjer i centrum och området erbjuder ett stort utbud av restauranger, shopping, parkering och annan service. Med ett kontor här får du ett vattennära läge med utsikt över operan och småbåtshamnen. Och fastighetens läge stärks ytterligare genom en ny station för Västlänken samt utvecklingen av Frihamnen där City och Hisingen länkas samman med en ny bro. I området finns också bilpooler, lunchrestauranger, affärsnätverk, banker, ­hotell, butiker och anläggningar för konferens, hälsa och träning.

Här ligger Östra Hamngatan 16

Kontakta oss

Kommersiell Förvaltare

Karin Pernsved

Varför Castellum?

Vi har lokalerna

Med ett av Skandinaviens största bestånd av kontorsfastigheter kan vi erbjuda ett stort utbud av lokaler i olika lägen. I flera städer har vi också komplett utrustade, nyckelfärdiga kontor liksom coworking-platser med fullservice, tillträde dygnet runt och ett stort tjänsteutbud.

Vi jobbar hållbart

Som Nordens mest hållbara fastighetsbolag ser vi till att alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras. Dessutom erbjuder vi våra hyresgäster allt från gröna hyresavtal till energieffektiva och klimatneutrala fastigheter - alltid med en trygg och hälsosam arbetsmiljö.

Vi tittar runt hörnet

För att möta morgondagens behov håller vi koll på den senaste arbetslivsforskningen, tar till oss nya rön, gör egna undersökningar och släpper den årliga trendrapporten Framtidens arbetsliv. Men den allra viktigaste framtidsspaningen sker i den dagliga dialogen med våra hyresgäster.

Vi är lokala och nära

Med ett starkt lokalt engagemang och egen personal på plats på alla våra orter kan vi erbjuda den där personliga kontakten och lokalkännedomen som vi vet är så viktig. Vi sköter om våra egna fastigheter, och som kund har du alltid tillgång till ett eget husteam som ser till att du trivs hos oss.