Receptionen i World Trade Center.

Moderna ytor på centralt läge

Huset är beläget precis vid stationsområdet och genomsyras av moderna, ljusa och inbjudande ytor. Du som hyresgäst på WTC har fri tillgång till takterrassen på plan 9 med en fantastisk utsikt över stan. Ett stenkast från WTC ligger Växjösjön med fantastiska rekreationsmöjligheter. Här kan du ta en promenad eller löprunda på lunchen – eller varför inte en simtur en varm sommardag? Här kan ni som företag profilera er mot era kunder och marknadsföra ert varumärke på bästa sätt. Ni som företag väljer den kontorslösning som passar er bäst utifrån era behov och vi hjälper er gärna med det. En sak som är gemensam för alla hyresgäster är servicen i huset.

Coworking & kontor Service i världsklass Konferens & möten

World Trade Center

Ett världsomspännande nätverk

World Trade Center skapades för att främja internationell handel och fred. Idag finns det 330 WTC globalt i över 100 länder. Som hyresgäst i World Trade Center blir ditt företag en del av ett världsomspännande nätverk med målsättningen att verka för ett ökat affärsutbyte, lokalt, regionalt och internationellt.

WTC Växjö är ca 12 000 kvm och nio våningar högt, varav 7 med kontor och två med parkeringsgarage. Kontorsdelen ägs och förvaltas av Castellum och parkeringsgaraget av det kommunala bolaget Vöfab. Bland hyresgästerna i huset finns Skanska Sverige, OBOS Kärnhem, Svenskt Näringsliv, Almi Företagspartner, Bixia och ett par uppstickare inom IT-branschen.

World Trade Center Växjö initierades av Kärnhem och har byggts av Skanska. Castellum tillträdde fastigheten den 30 november 2016. WTC miljöcertifierades enligt LEED Platinum, som är högsta nivån. LEED är det miljö ledningssystem som har högsta spridning i världen och ser till att inomhusklimat, material, energianvändning m.m.

Lokaltyp Kontor, coworking, restaurang
Antal kvm 12 000 kvm
Antal våningsplan 9
Kontorsstorlekar 20- 4 000 kvm
Garage Bilparkering och cykelgarage

Business Center coworkingarena

I hjärtat av World Trade Center, mitt i Växjös puls med direkt anslutning till allmänna kommunikationer har vi skapat en coworkingarena som främjar kreativitet, samarbete och kommunikation.

Coworkingyta i Business Center.
Man som sitter och tittar ut igenom fönstret.

Medlemskap

I samtliga medlemskap för coworkingarenan ingår:

 • Nyttjande av samtliga gemensamhetsytor
 • Flera bokningsbara mötesrum med olika miljöer, samtalsrum/Teamsrum
 • Video recording room
 • Ergonomiutrustning
 • Vilrum
 • Bemannad reception
 • WiFi
 • Kaffe/te

 

 • Skrivare*
 • Postservice
 • Takterrass med panoramautsikt
 • Omklädning och dusch
 • Aktiviteter
 • Nätverk i världsklass
 • Fri tillgång till WorkOUT®, Sveriges första utomhuskontor i Företagsstaden I11

*med reservation för debitering av utskrifter

Vy över fastigheten och området.

Med plats för stora och små konferenser

Vi erbjuder konferenslokaler i olika storlekar med plats upp till 60 personer. Vi hjälper er med helhetslösningen så det enda ni behöver göra är att ge era önskemål till oss så ordnar vi en trivsam konferensvistelse för er. Konferenslokalerna i World Trade Center ligger mitt i stadskärnan, direkt i anslutning till buss och tågförbindelser. Vår fantastiska takterass brukar locka i pauserna för att få en stund i solen och vila tanken medans du njuter av utsikten.

Konferenslokaler för alla behov och givande möten

New York

Stadens häftigaste konferensrum är belägen på top floor med direkt access till takterrassen och en spektakulär utsikt över Växjö. Lokalen ger plats för 30 personer och är det perfekta mötesrummet för företaget som vill sätta guldkant på sin konferenstillvaro.

Nice

Nice är ett flexibelt konferensrum som erbjuder flera olika varianter av sittningar, rummet har stora panoramafönster som omringar rummet. Rummet kan möbleras helt efter era egna önskemål. Rummet är lämpligt för 20-30 personer.

Monaco

Ett mindre konferensrum som bjuder in till effektiva möten för den mindre gruppen, max 8 personer.

WTC

WTC är vårt största konferensrum som även går att dela av till två eller tre olika rum, Washington, Tokyo och Chicago. Ett flexibelt konferensrum som erbjuder flera olika varianter av sittningar. Stora panoramafönster omsluter rummet och släpper in fantastiskt dagsljus. Rummet är väl anpassat för utbildningstillfällen och seminarier. Max 60 personer rymmer rummet. 

Närbild på en tallrik med sallad.
Mindre konferensrum med stolar runt ett bord och en tv-skärm på väggen
"Det bästa med att sitta på WTC är utan tvekan servicen som finns i huset."
Sara LiljedahlAdministrativt ansvarig, OBOS Kärnhem
Bild på mattallrik.

Service i världsklass

Vi finns till för dig

Vår ambition är att ge service i världsklass genom att vara personliga, flexibla, hjälpsamma och drivna för att ni som är våra hyresgäster och konferensgäster ska trivas hos oss. Vi har en service manager i huset som finns för att underlätta för er. Vi sköter allt från postservice, svarar på frågor, hjälper till vid problem, ordnar med fika eller lunch vid beställning. Vi är endast ett samtal bort.   

Restaurang i huset

Vi är stolta över husets koncept Happy Bowls som serverar fräsch, välsmakande och färgglada bowls. Happy Bowls filosofi bygger på att leverera god och mättande mat som ger kroppen all näring den behöver. Det ska vara lättillgängligt och finnas något för många olika smaker, för att i en fartfylld vardag göra det möjligt att äta lite hälsosammare. Utbudet består av såväl växtbaserade som animaliska råvaror. Du är välkommen att sitta ner i restaurangen men många av Happy Bowls rätter går också bra att ta med.

Här ligger World Trade Center

Kontakta oss

Uthyrningskoordinator

Annie Börjesson

Intresseanmälan

Hej!

Är du ute efter nya lokaler till din verksamhet, och vill ha mer information om den här fastigheten? Vi berättar gärna mer om de möjligheter som finns och ser fram emot att diskutera era behov och hur vi kan hjälpa till.

Skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss inom kort.

Vi hörs!

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR

Varför Castellum?

Vi har lokalerna

Med ett av Skandinaviens största bestånd av kontorsfastigheter kan vi erbjuda ett stort utbud av lokaler i olika lägen. I flera städer har vi också komplett utrustade, nyckelfärdiga kontor liksom coworking-platser med fullservice, tillträde dygnet runt och ett stort tjänsteutbud.

Vi jobbar hållbart

Som Nordens mest hållbara fastighetsbolag ser vi till att alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras. Dessutom erbjuder vi våra hyresgäster allt från gröna hyresavtal till energieffektiva och klimatneutrala fastigheter - alltid med en trygg och hälsosam arbetsmiljö.

Vi tittar runt hörnet

För att möta morgondagens behov håller vi koll på den senaste arbetslivsforskningen, tar till oss nya rön, gör egna undersökningar och släpper den årliga trendrapporten Framtidens arbetsliv. Men den allra viktigaste framtidsspaningen sker i den dagliga dialogen med våra hyresgäster.

Vi är lokala och nära

Med ett starkt lokalt engagemang och egen personal på plats på alla våra orter kan vi erbjuda den där personliga kontakten och lokalkännedomen som vi vet är så viktig. Vi sköter om våra egna fastigheter, och som kund har du alltid tillgång till ett eget husteam som ser till att du trivs hos oss.