Uppsala

Uppsala är landets fjärde största kommun med 210 000 invånare. Staden präglas av det anrika universitet, Sveriges äldsta grundat år 1477, som bland alumnerna samlar 15 Nobel-pristagare och 14 statsministrar. Staden har ytterligare ett universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet, och totalt 40 000 studenter.

Våra lediga lokaler i Uppsala
Våra lediga kontorslokaler i Uppsala
Våra lediga butikslokaler i Uppsala

Den akademiska miljön ger regionen tillgång till välutbildad arbetskraft och näringslivet växer snabbt. Den största branschen mätt i antalet anställda är life science. Flest företag finns inom juridik, ekonomi, vetenskap och teknik.

Närheten till Arlanda flygplats bidrar till internationella etableringar. Pendlingen till och från Uppsala är större än någonsin, bland annat öppnar företag i Stockholm filialer i Uppsala där man lättare kan rekrytera personal. Infrastrukturen kommer att förbättras ytterligare när den nuvarande dubbelspåriga järnvägen till Stockholm blir fyrspårig, vilket regeringen öppnat för.

Castellum är – för den som till exempel söker lediga lokaler – ledande i Uppsala i utvecklingen av nya kontor och ensam bland de större aktörerna att utveckla lager och industrilokaler. Vi driver fyra nya projekt som sammanlagt innebär investeringar cirka på 440 Mkr.

Våra projekt i Uppsala

Pågående Danmarksgatan, Uppsala

Nyproducerade verksamhetsytor på Boländerna med gångavstånd till resecentrum.

Kommande Kungspassagen, Uppsala

Guldläge för dig som söker kontor mitt i stan

Pågående Bolandsgatan 20, Uppsala

13 000 m² ytor för handel.

Pågående Husbyborg, Uppsala

Skräddarsydda lokaler i nytt område.

Pågående Östra Fyrislund, Uppsala

Etableringsmöjlighet ett stenkast från E4