Gå till huvudinnehåll

2021-11-19 | 09:09

3bits tror på kontoret

Göteborg Lilla Bommen

Porträtt av Stefan Winterlén.

Kontoret är bästa platsen för teamwork. Det är e-handelskonsulten 3bits fasta övertygelse – och därför valde företaget att ta tillbaka en uppsägning av ett av sina hyreskontrakt på Lilla Bommen. – Medarbetarna behöver ses för att må bra, säger vd Stefan Winterlén.

Som för så många andra företag innebar coronapandemin en viss osäkerhet för 3bits som jobbar med att bygga kundanpassade e-handelslösningar. Därför valde man att för ett tag sedan säga upp ett av sina hyreskontrakt för kontorslokaler på Lilla Bommen 5c.

– Vi har nämligen två kontrakt, ett på 900 kvadratmeter och ett på 250 kvadratmeter. Under pandemin blev vi osäkra på hur stort behov vi hade och sade upp det ena i stället för att förnya. Men nu har vi ångrat oss. Vi tror starkt på fördelarna med att ses på kontoret, säger Stefan Winterlen, vd för 3bits.

Företaget har ett fyrtiotal anställda i Göteborg som jobbar teambaserat med it-utveckling. Det förekommer mer arbete hemifrån nu än tidigare, men i huvudsak ses man numera på kontoret. Det gynnar kreativiteten, och samarbetet blir bättre av att sitta tillsammans, tycker både Stefan Winterlén och medarbetarna.

– Det är som att det har bildats två falanger efter corona. Företag som satsar fullt ut på distansjobb och företag som tror på styrkan i teamwork. Vi tillhör definitivt den senare gruppen och tror att folk i längden mår bäst av att jobba på sin arbetsplats.

Interiörbild från kontoret.

3bits har haft sina lokaler på Lilla Bommen sedan 2009 då man flyttade hit från Klädpressaregatan som ett steg i en väl genomtänkt strategi.

– Vi vill kunna attrahera personal som bor i kranskommunerna. Det är svårt att hitta duktiga it-utvecklare så vi bestämde oss för att placera oss max fem minuters promenad från centralstationen så att medarbetarna inte ska behöva byta till spårvagn eller buss för att komma till jobbet. Dessutom ville vi finnas på ett ställe dit det är lätt att ta sig med bil och där det finns parkeringsmöjligheter, säger han.

Vid Lilla Bommen pågår några av Göteborgs största byggprojekt, men faktum är att det inte stör 3bits särskilt mycket.

– Det är inte så svårt att ta sig hit som många verkar tro på grund av allt byggande och alla trafikomläggningar. Vi har vant oss och märker knappt av det och har dessutom tillgång till egna parkeringar, säger Stefan Winterlén.

Just nu rekryterar företaget för fullt, och läget nära kommunikationer, Nordstan, lunchrestauranger och inte minst vattnet brukar falla dem som kommer på anställningsintervju i smaken. Liksom lokalerna i övrigt. Stefan Winterlén beskriver dem som funktionella: mindre kontorslandskap där utvecklingsteamen kan sitta nära varandra i grupper om 5–10 personer samt en bra fördelning av pausytor, konferensrum och arbetsytor. Samt fin utsikt över gästhamnen men ändå ett ganska solskyddat läge så att lokalerna inte blir för varma under soliga dagar.
Lilla Bommen fasad4_beskuren.jpg

– När vi tittade på lokalerna var vi ganska noga. Förutom läget, planlösning och skick ville vi ha vettig ventilation och ett bra inomhusklimat, men också en god it-infrastruktur med fiber så att det funkar felfritt för verksamheten. Allt detta har vi här, säger Stefan Winterlén och tillägger:

– Om jag skulle önska mig något mer så är det ett parkeringshus i närheten. Och kanske en takterrass – men det är ju lite svårt att få till på våning tre.

Vill du också veta mer om våra lediga lokaler på Lilla Bommen?

Kontakta vår uthyrare Maria Hamrén, 031-744 09 25,
maria.hamren@castellum.se

Mer att läsa

2022-11-22

”Det ska bli spännande att se vad som mer kommer hända här på Lilla Bommen”

2022-10-27

Lilla Bommen lyser upp i höstmörkret – nu är området omcertifierat av Purple Flag!

2022-09-16

Playce – en dynamisk plats att längta till

2022-02-24

Affärerna blomstrar på Lilla Bommen