Gå till huvudinnehåll

2022-02-24 | 09:13

Affärerna blomstrar på Lilla Bommen

Göteborg Lilla Bommen

Bildkollage med Jeanethe Jiremyr och blommor.

På Lilla Bommen 6, fem minuters promenad från Nordstan och ett stenkast från vattnet, blommar det numera för jämnan. Efter att ha funnits på annan adress i området sedan 2006 flyttade anrika Beyers Blommor in i nya, större lokaler hos Castellum i oktober i fjol. Och antalet kunder som hittar hit, ja det växer det också.

– Läget är ju jättecentralt. Att gå eller cykla hit från Nordstan eller centralstationen tar bara några minuter. De senaste åren har det varit lite krångligt att ta sig hit med bil på grund av alla byggprojekt i närheten. Men nu när både Hisingsbron och stationsmotet är klara är det inga problem, säger Jeanethe Jiremyr, som äger och driver Beyers Blommor sedan 2012

De allra flesta av hennes kunder är företag. Många beställer via mejl och en stor del av leveranserna görs med bud. Men för den som vill uppleva dofterna och färgprakten är det förstås inget som slår ett fysiskt besök.

– Vi har företagskunder över hela stan. En del av dem finns här i området, andra kanske har varit här tidigare eller känner till oss på annat sätt. Med ett växande kundunderlag behövde vi en större lokal och den som Castellum erbjöd oss passade perfekt för de idéer jag ville förverkliga.

Interiörbild från butiken.

Den nya, moderna lokalen är på 112 kvm, vilket är mer än dubbla ytan jämfört med tidigare. Här finns bland annat ett stort kylrum för snittblommor, och över arbetsbänken där floristerna våtpackar buketter sitter takmonterade, ergonomiskt utformade blomsterduschar. Hos Beyers Blommor, som grundades redan 1879 och som därmed sannolikt är Sveriges äldsta nu aktiva blomsterbutik, är den gamla vattenkannan således historia.

– Genom att utforma lokalen på rätt sätt och använda nya tekniska lösningar gör vi det enklare och bättre för både kunder och personal. Castellum har hela tiden varit väldigt tillmötesgående och hjälpt oss att få det som vi ville, säger Jeanethe.

När vi är på besök pustar hon och hennes tre medarbetare ut efter Alla hjärtans dag, som är en av årets mest intensiva försäljningsdagar. Lite extra trivselhjälp får de av amerikanska rått-terriern Morris som rör sig hemvant i butiken. Utanför dörren kan man med lite god vilja ana en vårkänning i luften.

Hur ser framtiden ut för Beyers Blommor på Lilla Bommen? Är det vårkänslor där också?

– Absolut. Det blir bara bättre och bättre. När allt blir färdigbyggt häromkring kommer hela området att knytas ihop med staden på ett naturligt sätt. Närheten till älven, operan och centrum gör läget attraktivt. Med fler arbetsplatser och hotell blir det mer liv och rörelse här, och förhoppningsvis också fler som får upp ögonen vår butik. Jag vill verkligen uppmana alla som inte varit här på ett tag att komma hit och bilda sig en egen uppfattning om allt som händer på Lilla Bommen, och varför inte passa på att kika in butiken och köpa en blomma.

Nyfiken på historien om Beyers Blommor? Läs den fina artikeln i Göteborgs-Posten.

Eller kontakta Therese Nilsson, tel 0729-93 07 57.

Exteriörbild med blommor framför skyltfönster.

Mer att läsa

2022-11-22

”Det ska bli spännande att se vad som mer kommer hända här på Lilla Bommen”

2022-10-27

Lilla Bommen lyser upp i höstmörkret – nu är området omcertifierat av Purple Flag!

2022-09-16

Playce – en dynamisk plats att längta till

2022-02-23

Alltid tillgång till bil vid Lilla Bommen genom Volvo Car Mobility