Gå till huvudinnehåll

2023-12-11

Affärsområdeschefen som gärna visar mod

Lund

Porträttbild av Thomas Brcic

Mod är avgörande för utveckling och förändring, menar Thomas Brcic som snart finns på ny adress tillsammans med kollegorna på Lundakontoret.

Affärsområdeschefen Thomas Brcic kom till Castellum i augusti 2020. Det som främst lockade honom var de högt ställda hållbarhetsmålen.

”Det kändes enormt inspirerande att komma till ett av Nordens största fastighetsbolag med så högt ställda hållbarhetsmål och att tillsammans med teamet i Lund få vara med och driva utvecklingen i staden där bolaget varit verksamt i över 20 år.”

Han brinner för att skapa goda förutsättningar långsiktigt både för sina medarbetare, kunderna och staden.

”En dag innehåller ofta både operativt och strategiskt arbete, vilket är väldigt stimulerande för mig”, säger han och fortsätter:

”Min roll är bred och vi är ett mindre team i Lund, den ena dagen är därför inte den andra lik och det kan vara högt som lågt.”

Fastighetsbeståndet i Lund består av en del pärlor men ända sedan Thomas flyttade till Lund i slutet av 1990-talet har han tyckt att Åhlénsfastigheten och den angränsande fastigheten där Nya Sparbanken hade sitt huvudkontor en gång i tiden är väldigt fina.

”Dessa gillar jag absolut lite extra!”

En viktig del i Castellumandan är mod och det har Thomas Brcic sedan länge tagit fasta på. Castellumandan styr hur man är mot kunder, mot varandra och omvärlden. Och den leder mot visionen: En värd bortom det förväntade.

”För mig är mod att agera trots att det finns en viss rädsla och risk, att göra det man vill eller tror på trots att man inte känner sig helt säker. Mod är avgörande för utveckling och förändring, vilket gör mod till en av mina viktigaste ledaregenskaper.”

Snart flyttar Lundakontoret till nya lokaler och Thomas Brcic vet redan var han kommer att trivas som bäst:

”Ni kommer förmodligen ofta att hitta mig i den centrala öppna ytan där både vårt projektbord och lounge finns.”  

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

2023-12-12

Nytt kontor innebär nytt löfte för Fredrik Berglund

2023-12-11

”Vi arbetar med att ställa om samhället”

Visa liknande artiklar