Gå till huvudinnehåll

2022-03-02 | 12:42

Alltid något nytt på gång på Ideon Science Park

Lund

En grupp människor med grafik av noder.

Ideon Science Park i Lund är Sveriges första forskningsby och Castellum är stolt ägare till många av fastigheterna i området. Som hyresgäst hos oss på Ideon Science Park erbjuds du unika möjligheter till utveckling av ditt företag genom nätverksträffar, föreläsningar och innovationsdagar.

Ideon Science Park är Sveriges innovationsnav, framför allt när det kommer till IT, miljöteknik och livsvetenskap. Området blev Sveriges första forskningsby 1983 och hyser idag över 400 bolag med 10 000 anställda. Ideon ligger i nordöstra Lund i omedelbar anslutning till Lunds tekniska högskola och Ekonomihögskolan.

Ett levande community

Ideon är en attraktiv plats för regionens ledande företag, mycket tack vare närheten till skarpa hjärnor och ett myllrande nätverk. Som hyresgäst i någon av våra fastigheter som är belägna på Ideon Science Park får du tillgång till en hel Ideon-organisation vars syfte är att hjälpa företag till framgång på olika sätt:

  • Projekt – med spännande företag och organisationer
  • Match making – sharp minds som du har nytta av
  • Ideonandan – fråga vem som helst, alla vill hjälpa!
  • Nätverkande – stort utbud av event, workshops, seminarier och nätverksträffar
  • Synlighet – större spridning, delad kostnad, ofta gratis
  • Labs – alla du kan tänka dig, inom gångavstånd

Det bästa med Ideon är att företagen sitter nära varandra. Kunskap ska finnas så tillgänglig som möjligt och samarbete ska vara enkelt.

”Företagen som sitter i Ideon Science Park befinner sig på ett så kallat fika-avstånd mellan varandra, vilket innebär att d­­­e är så pass nära varandra att de kan ses över en kaffe och utbyta erfarenheter och kunskap. Det är otroligt viktigt med kunskapsdelning och nätverkande när det handlar om innovationsprojekt, vilket de flesta av bolagen här arbetar med,” säger Lotta Wessfeldt, CEO på Ideon Science Park.

Innovationsdagar och mingelfrukostar

För att kunna erbjuda sina medlemmar det bästa inom företagsutveckling anordnar Ideon en mängd olika events.

Varje år arrangeras till exempel Innovation Day. Detta är en dag där man lyfter fram de starkaste innovationerna från Ideon. Här fokuserar man på social hållbarhet, klimat, hälsa och även talangattraktion. Det blir alltid en mycket uppskattad dag med mycket trendspaning. Årets upplaga av Innovation Day går av stapeln den 2 juni och kommer att hållas i Edison Park på Emdalavägen 4-10 i Lund.

I arbetet med talangattraktion försöker Ideon väcka intresse för teknikyrken för skolbarn. Sedan 2017 har Ideon arrangerat det populära Ideon Coder Kids under en dag på höstlovet. Här får de unga deltagarna en hel dag med aktiviteter där de får lära sig mer om programmering, spelutveckling, webb och problemlösning.

”Syftet med Ideon Coder Kids är att väcka lusten för kodning och digitalt skapande hos barn och unga och ge dem drivkraften att vilja fortsätta utvecklas,” säger Lotta Wessfeldt, CEO på Ideon Science Park.

Varje tisdag anordnar Ideon frukostträffar där det bjuds på goda frallor och intressanta talare. Detta är ett ypperligt tillfälle att knyta nya kontakter och få reda på vad de olika företagen hos Ideon har på gång. Frukostträffarna är öppna för allmänheten, är helt gratis och kräver ingen registrering.

Är du intresserad av en lokal på Ideon Science Park?

Kontakta: Helen Greve, Affärsutvecklare för uthyrning, Castellum Öresund AB
0734-16 91 42
helen.greve@castellum.se

Häng med på Ideons frukostträff

Tid: tisdagar kl. 9.00-9.30
Plats: Ideon Agora, Scheelevägen 15, Lund
Ingen föranmälan krävs. Eventet är gratis.

Mer att läsa

2023-05-23

Siffror är Åsas grej!

2023-05-22

”Hjälpa företagare är det bästa som finns”

2023-05-22

Hållbarhetsverifikat visar vägen för DVel

2023-02-23

Prisat bolag vill sätta punkt för räckviddsångest