Gå till huvudinnehåll

2022-02-23 | 09:36

Alltid tillgång till bil vid Lilla Bommen genom Volvo Car Mobility

Göteborg Lilla Bommen

Bil vid laddstation.

Sedan årsskiftet har Castellums hyresgäster vid Lilla Bommen tillgång till bil dygnet runt genom bildelningstjänsten Volvo Car Mobilty – M, som har en station med två parkeringsplatser utanför Lilla Bommen 4.

– Att använda M är ett enkelt och ekonomiskt alternativ till att ha egen bil. Bränsle, försäkring och trängselskatt ingår alltid och du slipper tänka var du ska parkera bilen när du kommer tillbaka till arbetsplatsen. Du lämnar den på samma station där du hämtade den. För att komma igång är det bara att ladda ner vår app, registrera sig, boka och köra, säger Johan Ståhlberg, Sales Account Manager på Volvo Car Mobility.

Att få fler att dela bil istället för att alla ska äga varsin bidrar också till minskad trängsel i trafiken och en trivsammare livsmiljö. En fråga som är som är högaktuell inte minst i centrala Göteborg, där det nu byggs som aldrig förr. Med fler människor och arbetsplatser i centrum ökar också behovet av innovativa mobilitetslösningar. I många fall är bilen fortfarande det bästa och bekvämaste alternativet, men behovet kan uppfyllas på ett smartare sätt än förr.

– Vi vill inspirera våra kunder till ett mer medvetet förhållningssätt till hur vi använder bilar i våra städer, och det har lyckats bra. Vi släppte nyligen vår årliga hållbarhetsrapport där vi kan se att 25 procent av våra kunder har sålt sin bil efter att de börjat använda M och hela 51 procent har valt att skjuta upp planerade bilköp. Det innebär att betydligt färre nya bilar behöver ta plats på våra gator. Genom att hela tiden utöka antalet stationer och kundsamarbeten, som nu med Castellum, kan vi tillsammans göra en viktig insats för en mer hållbar stadsutveckling, säger Johan Ståhlberg.

Volvo Car Mobility – M finns i alla större städer i Sverige och på fler än 150 platser runt om i Göteborg. Både företag och privatpersoner kan använda tjänsten.

Läs mer om M här.

Vill du veta mer om vilka lediga lokaler vi har kring Lilla Bommen?

Kontakta vår kommersiella förvaltare Therése på
mail: therese.nilsson@castellum.se
tel: 031-744 09 08

Mer att läsa

2023-03-15

Färg, form och lampor lyser upp Lilla Bommen

2022-11-22

”Det ska bli spännande att se vad som mer kommer hända här på Lilla Bommen”

2022-10-27

Lilla Bommen lyser upp i höstmörkret – nu är området omcertifierat av Purple Flag!

2022-09-16

Playce – en dynamisk plats att längta till