Gå till huvudinnehåll

2022-10-06 | 12:08

”Äntligen – detta hade jag väntat på!”

Malmö Eden

Interiörbild från Eden med trätrappa och växtbeklädda väggar.

En mötesplats med den perfekta blandningen av arbete och rekreation, i en alltid grönskande inomhusmiljö. Visst låter det lockande? Här i kontorshuset Eden i södra Malmö har nu flera verksamheter hittat hem, bland andra Quick Office och Pieplows Brasserie.

Kontorshuset Eden, på Hyllie Boulevard i Malmö, är inget vanligt kontorshus. Det är världens första Symbiotic Building™, ett koncept som bygger på fyra hörnstenar: hälsa, service, teknik och natur. Huset stod inflyttningsklart för ett år sedan och i dag huserar flera olika företag här. Och inte undra på. Här får du som hyresgäst bästa förutsättningar för såväl arbete, som rekreation, socialt liv, aktivitet och avkoppling. Här står människans välmående i centrum.

För möten och konferenser

Fastigheten, som är på åtta våningsplan, har en fasad klädd med tusentals växter och även inomhus bjuds det på naturinspirerade ytor och en egen klimatzon som förändras med årstiderna. Ett av de företag som har hittat hem i den unika fastigheten är kontorshotellskedjan Quick Office. Förutom kontorsplatser erbjuder Quick Office en mötes- och konferensavdelning där man som företag kan hyra in sig i olika typer av lokaler, oavsett om det gäller en snabb avstämning, kick-off eller större föreläsningar. Mötesrummen har plats för upp till 65 personer.

Närbild av choklar, nötter och frukt på ett bord.

”Vi gillar det som Eden står för”

Quick Office var första hyresgästen att flytta in och de trivs…
– … jättebra! Vi gillade konceptet från start, vi gillar det som Eden står för. Vi tror verkligen på att kombinera hälsa och miljö med en attraktiv arbetsvardag, förklarar Pernilla Ytterbring, vd för Quick Office och fortsätter:
– Med kontorshotell i Sverige och i Spanien ser vi också hur kontorets funktion har förändrats efter pandemin. I dag går du till arbetsplatsen för att mötas och att då få göra det i den här hälsosamma miljön med gröna omgivningar är ju fantastiskt.

Ett område som växer

Linda Pieplow, som driver restaurangen Pieplows Brasserie, håller med.
– När jag fick höra om konceptet kände jag Äntligen! Jag hade verkligen väntat på det här. Jag brinner för kost, näringslära, välbefinnande och träning – ja, allt det som Eden symboliserar. Sedan är det unikt hur de har arbetat med växterna, det gröna. Och takterrassen med utsikt över Öresundsbron är ju, ja vad ska jag säga… underbar!

Vy över matsalen med baren i bakgrunden.

Ni har hittat hem?

– Ja verkligen. Och även i Hyllie som område. Det byggs och satsas mycket här vilket är roligt.

Vill du veta mer?

Vi på Castellum ser fram emot att få välkomna ännu fler hyresgäster till Eden. I dagsläget finns en ledig yta på 500 kvadratmeter. Om du är nyfiken och vill veta mer – hör av dig till Castellums uthyrare Malin Andersson.

Och du! Små och stora möteslokaler med fantastisk utsikt, visst låter det bra? Vill du veta mer om hur du bokar lokaler hos Quick Office läs mer här. Och varför inte passa på att boka företagets julbord redan nu? Pieplow Brasserie bjuder nämligen in till ett klassiskt julbord i Eden i år. Klicka dig vidare hit för att läsa mer och boka.

Mer att läsa

2023-09-26

I väntan på byggstart brukar bonden marken

2023-09-26

”Står det parmesan är det parmesan”

2023-05-30

”7Stjärnan är en symbol för framtidens kontorsmiljö”

2023-05-25

I dag passar ”Strumpan” många olika verksamheter