Gå till huvudinnehåll

2023-02-23 | 12:47

”Återbruk ska bli en självklar del”

Malmö Karriär

Fotografi på Malin Wendel

Malin Wendel, tekniskt förvaltare på Castellum, trivs allra bäst i ett mötesrum tillsammans med drivna kollegor.

Det som lockade Malin Wendel till Castellum var framför allt den höga tekniska nivån på fastigheterna och miljö- och hållbarhetstänket som genomsyrar allt.

"Man arbetar aktivt med frågor som energi och återbruk som jag är väldigt intresserad av. Castellum har kommit väldigt långt med utbildning, information och verktyg kring detta. Återbruk ska bli en självklar del i hyresgästanpassningar är mitt mål", säger hon. 

Besöker fastigheter

Malin Wendel tillträdde tjänsten som teknisk förvaltare för cirka två månader sedan och stortrivs i sin roll. Ett av hennes första projekt har varit en hyresgästanpassning på Tyfonen 1 i Malmö, mer känt som Studio. 

"Det är svårt att inte gilla den utsikten över hela hamnområdet i Malmö, man har därifrån. Jag tycker om att min dag är varierad och kan se väldigt olika ut. Framöver ser jag fram emot att de ombyggnadsprojekt jag driver ska komma i hamn."

Malin Wendel driver hyresgästanpassningar så mycket av hennes tid går till att ha kontakt med till exempel entreprenörer och konsulter för ett ombyggnadsprojekt. En vanlig dag innehåller också någon form av platsbesök i fastigheter.

"Däremellan så gör jag projektuppföljning, utredningar och följer upp myndighetsbesiktningar."

Jobbat med energiutredningar

Senast kommer Malin Wendel från AFRY där hon jobbade med energiutredningar, underhållsplaner samt som biträdande styr- och reglerprojektör.  

"Jag är också certifierad energiexpert vilket innebär att jag kan utföra energideklarationer. Jag är yrkesutbildad till energispecialist och innan dess arbetade jag med ekonomi som redovisningskonsult."

"Jag är i grunden väldigt nyfiken av mig och tycker det är viktigt att hålla mig uppdaterad på vad som händer i omvärlden och inom yrkesområdet. Jag försöker alltid använda den nya kunskapen för att utveckla mitt arbetssätt och se nya vägar samt dela med mig av den kunskapen när det behövs."

Naturliga mötesplatser

Castellum skapar arbetsplatser att länga till - vad får dig att längta till din arbetsplats?

"Att jag både kan arbeta i lugn och ro, fokuserat när behöver men också att det finns naturliga mötesplatser för att samtala och umgås. En vacker miljö skadar ju aldrig heller."

Kort om Malin
Namn: Malin Wendel
Roll på Castellum: Teknisk förvaltare
Bästa platsen på ett kontor: I mötesrum med drivna kollegor i utvecklande samtal.
Drömmer om: Att våren ska komma.

Mer att läsa

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2023-10-10

”Betyder mycket att få den här möjligheten”

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”

2023-10-10

”Ett kul och varierande jobb”