Gå till huvudinnehåll

2023-05-16 | 12:08

Kunden står alltid i fokus för Jimmie

Malmö Karriär

Jimmie Grann kom till Castellum 2018 som fastighetsansvarig efter rekommendation av en vän. Nu tar han nästa steg och är snart färdig drifttekniker.

Han menar att han har världens bästa jobb och kommer snart fram till att det är kombinationen av att möta kunder ihop med fastigheter och teknik som är receptet för honom.

"Mina föräldrar drev under min uppväxt livsmedelsbutik och jag har själv drivit butik. Jag tycker om kundbiten. I dag träffar jag hyresgäster varje dag och eftersom vi har många olika typer av lokaler möter jag också många olika typer av människor. Men det handlar i grunden om att lyssna och sedan försöka vända mötet så att det alltid slutar positivt. Vi blir ju ofta inkopplade när något är fel, även om vi så långt det går jobbar proaktivt." 

Att tänka nytt är en självklarhet

I rollen som drifttekniker handlar mycket av dagen om rondering och larmhantering ute i fastigheterna

"Hälften av tiden jobbar jag ensam och ungefär hälften av tiden löser vi kollegor utmaningarna tillsammans", berättar han och fortsätter:

"Man kan sitta hur mycket som helst framför skärmen eller i möten men det är ofta när vi möts för en kopp kaffe i fikarummet som vi löser bekymmer." 

Han menar också att man ofta tar hjälp av varandra inom olika avdelningar eller regioner. 

"Ibland är vårt sätt inte det bästa och då måste vi lyssna på någon annan", säger han. 

Att tänka nytt är en självklarhet för Jimmie och kollegorna:

"Varje fastighet är unik och det som fungerar på ett ställe gör inte det på ett annat, inte minst när det kommer till hållbarhet, som är så viktigt för oss." 

Fastigheten Eminent betyder mycket

I höst är han färdigutbildad drifttekniker och tror, om möjligt, att det kommer blir ännu roligare. Chansen dök upp för ett tag sedan och Jimmie räckte direkt upp handen.

"Det är roligt att man satsar och utbildar. När vi är klara är vi tre drifttekniker i vår region. Som drifttekniker tappar jag inte kontakten med hyresgästen men får samtidigt rikta in mig ännu mer på det tekniska."

 I dag har Castellum drygt 60 fastigheter i regionen. Då, 2018, när han började på Castellum blev en av hans första fastigheter Eminent i Hyllie. Den har kommit att betyda mycket för honom.

"Det var vår första byggnad som blev WELL-certifierad och den var speciell på många sätt. Jag kom in innan den var färdigbyggd och var med i överlämnandet från projekt till förvaltning. Det är oundvikligt med barnsjukdomar och jag har lärt mig mycket i den fastigheten."

Namn: Jimmie Grann
Roll på Castellum: Drifttekniker
Bästa platsen på ett kontor generellt: Fikarummet!
Drömmer om: Värmen, men också att bli klar med min utbildning. 

Mer att läsa

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2023-10-10

”Betyder mycket att få den här möjligheten”

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”

2023-10-10

”Ett kul och varierande jobb”