Gå till huvudinnehåll

2023-02-21 | 11:54

”Att få följa hyresgästerna – det gillar jag”

Växjö Karriär

Erik står framför ett fönster med utsikt över Växjö

Hur hjälper man hyresgästen bäst? Vad är roligast med att vara kommersiell förvaltare? Och vilka är guldkornen – de unika lokalerna – som står lediga i Växjö just nu? Säg hej till vår kommersiella förvaltare Erik Persson!

"Jag hade varit fastighetsmäklare under flera år innan jag kom till Castellum. Jag längtade efter att få ha längre relationer med kunderna. Som mäklare har du intensiv kontakt under försäljningsprocessen, här får du jobba kontinuerligt med hyresgästerna och det gillar jag. Det är spännande att få en inblick i deras verksamhet och att få vara med och påverka, att ge dem bättre förutsättningar att driva sin affär". 

Hur är en bra kommersiell förvaltare?
"Du behöver vara socialt kompetent, ha ett driv och vara lyhörd. Du behöver också ha en analytisk förmåga och kunna omvandla behov till lösningar". 

Så, hurdan är du då? 
"Raka motsatsen (skratt)! Nejdå. Min största styrka är väl precis det, att jag är bra på att lyssna och omvandla kundens önskan till förslag och lösningar. Många gånger handlar det om att vara ett bollplank, att få i gång tankeverksamhet hos hyresgästen. Och det är riktigt kul!"

Du jobbar med flera spännande vakanta lokaler just nu, berätta! 
"Ja, precis! Högst upp i World Trade Center kommer det att bli en kontorslokal ledig, på 205 kvadratmeter. Det är en helt unik lokal med egen takterrass, stora öppna ytor, bra takhöjd. Det är utan tvekan en lokal med det lilla extra. I World Trade Center finns dessutom bekvämligheter som bemannad reception, postservice, coworking-ytor och aktiviteter som föreläsningar och träningspass."

"Vi har också en lokal ledig mitt i smeten, på Västergatan 7. Det är en påkostad kontorslokal på ett helt eget plan. Den är på totalt 396 kvadratmeter, med exklusiva materialval, stora glaspartier och med tillgång till mötesrum och telefonrum. Ja en bra mix helt enkelt."

Och så har ni en tredje pärla? 
"Ja, en större citylokal om 2262 kvadratmeter i det klassiska Dockanhuset. Här hittar vi en modern lokal som erbjuder öppna kontorslandskap, samtals- och mötesrum i varierande storlekar och väl tilltagna pausutrymmen. Det finns även goda parkeringsmöjligheter i form av ett rymligt garage i källarplan."

Och ni tar gärna emot tips på goda grannar? 
"Ja, verkligen. Det är värdefullt att omge sig av goda grannar som kanske kan skapa det viktiga spontanmötet i trapphuset eller utbyte över en lunch. Så vi ber våra hyresgäster generellt att höra av sig om de har något företag i åtanke."

Fullt upp och kul på jobbet, vad gör du när du inte arbetar?
"Inte arbetar?  Hm… (skratt!). Jag har småbarn så det blir en del häng i lekparken, jag är gärna i naturen och har också ett stort fiskeintresse. Jag tycker även om att titta på fotboll, det är inte mycket som slår stämningen på en fullsatt fotbollsarena."  

 

Nyfiken på de där guldkornen? Erik berättar gärna mer – till dess, ta en titt här:

World Trade Center, 205 kvadratmeter

Västergatan 7, 396 kvadratmeter

Dockanhuset, 2262 kvadratmeter

Mer att läsa

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2023-10-10

”Betyder mycket att få den här möjligheten”

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”

2023-10-10

”Ett kul och varierande jobb”