Gå till huvudinnehåll

2023-05-02 | 12:46

”Betyder mycket att ha ett bollplank”

Linköping

Efter nio år har Team Projektpartner nu landat egna lokaler i Linköping. Efter att enbart ha suttit ute på projektkontor längtade de efter en gemensam plats för hela företaget. "Det betyder mycket att sitta bredvid någon och ha ett bollplank", säger Susanne Edström, en av delägarna.

(Fotograf: Rickard Monéus)

Team Projektpartner utvecklar fastigheter och leder projekt inom byggsektorn. De drog i gång verksamheten för snart tio år sedan och har nu alltså fått sitt första egna kontor, på Strandgatan. (Och vi på Castellum har fått väldigt trevliga grannar – hurra för det!).

"Eftersom vi ofta är utplacerade på olika projektkontor har vi inte haft behovet av ett kontor. Men i takt med att vi har blivit fler och fått fler kunder började vi längta efter en gemensam plats där vi kan ses och ”vara vi”, berättar Susanne Edström (t.h. på bilden).

Vad var viktigt för er, när ni började leta kontor?
"Det som var viktigt, i början, var att sätta en tydlig kravspec. Vilka funktioner skulle kontoret ha och i vilket läge? Vad skulle locka medarbetarna att faktiskt gå dit?"

Och vad landade ni i?
"Att det skulle vara lättillgängligt, oavsett om du åker bil, buss eller cykel. Det var också viktigt med lokaler där vi kan växa och skapa funktionella arbetsplatser. Du ska kunna sitta och arbeta i lugn och ro, ha möten med varierat antal deltagare, på plats och digitalt. Du ska också ha bra möjligheter att samverka spontant med dina kollegor."

Hur blev det då?
"Jättebra! Vi har en mix av egna arbetsplatser och funktionsarbetsplatser. Vi har konferensrum i olika storlekar och en härlig loungedel där vi kan hänga tillsammans." 

Och det blev efter eget tycke och smak?
"Precis! Det fanns en grundskiss på en totalrenovering men du kan ju tänka dig hur det bli, med 14 projektledare (skratt!). Vårt dotterbolag Forward, som visualiserar och konceptualiserar lokaler, har utformat miljön och även designat flera möbler. Vi har gjort medvetna materialval och köpt in en hel del återbrukad inredning."

Du låter nöjd?
"Jättenöjd! Det här blev en härlig nystart för oss. Det har också varit ett fint lagarbete, alla på företaget har varit delaktiga på ett eller annat sätt. Som projektledare, belysningsansvarig, flyttkoordinator, formgivare och mycket mer."

"Vi ville skapa en känsla av att man går ”hem till kontoret”, och det har vi lyckats med."

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-03-08

Alternativet hade varit att köpa nytt

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”

2023-02-21

Tack för tålamodet!