Gå till huvudinnehåll

2023-05-03 | 09:01

Castellum X Stockholm Art Week

Stockholm City

Stockholm Art Week arrangeras för att stärka Stockholm som en levande konststad och Sverige som en konstdestination. Vi på Castellum tror på konst- och kulturliv som kraft för att skapa dynamiska och kreativa mötes- och arbetsplatser. Det kändes därför självklart att bli en stolt partner till Stockholm Art Week.

Stockholm Art Week invigs den 9 maj och under en hel vecka kommer stadens museer, institutioner, gallerier och andra aktörer som verkar inom konstbranschen förenas. Det fullspäckade kalendariet innehåller bland annat en utställning av konstnärsinitiativet Black Iris som flyttar in i våra unika lokaler i gamla Gasverket på Torsgatan. 

"Som Nordens mest hållbara fastighetsbolag vet vi att konst och kultur är viktigt för att människor ska trivas och må bra men också bli mer kreativa. Det är superspännande att Black iris flyttar in i en av våra mest unika lokaler med utställningen EXPLOSIVE VISION. Jag ser fram emot att både bli inspirerad och wow:ad!", säger Victoria Ströby, Head of Marketing.

Kika in Stockholm Art Weeks kalendarie här:
Upcoming Events › Public › – Stockholm Art Week

Stockholms gasverk, ritad av Ferdinand Boberg, har en unik historia i sig och tillsammans med konstnärsinitiativet Black iris kommer det skapas en explosion av nya uttryck och intryck. De samtida konstverken begrundar framtiden och skapar en dynamisk energi i dialog med den charmiga och unika lokalen.

Black Iris utställning, EXPLOSIVE VISION, kommer att visas på Gasverket på Torsgatan 22 under Stockholm Art Week och kommande helger lördag-söndag fram till den 13 juni. 

"Utan konst och kultur blir vi galna och jag är övertygad om att konst och kultur behövs för ett öppet, nyfiket och fungerande samhälle", säger Joanna Sundström, grundare av Stockholm Art Week, i deras senaste pressmeddelande.  

Konst av Black Iris

Medverkande konstnärer: Yngvild Saeter, Gunilla Klingberg, Anna Camner, Johan Thurfjell, Matthias van Arkel, Maria Nordin, Anneè Olofsson, Juan Pedro Fabra Guemberena, Ulrika Sparre, Marcus Mårtenson, Julia Peirone, Liva Isakson Lundin, Éva Mag, Stefan Otto och Peter Johansson. 

Om utställningen och Black Iris:
EXPLOSIVE VISION at Gasverket - Stockholm Art Week

Mer att läsa

2021-12-09

Fullt uthyrt i historisk cityfastighet

2023-05-25

Lokalt fokus: Castellums förnyade kontor stärker samarbete

2023-05-15

Vakansa - företaget som tar vara på tomma lokaler

2023-05-15

Fem minuter med Lotta Lidgren