Gå till huvudinnehåll

2021-04-21 | 08:48

Dela ytor med annat företag – framtiden?

Linköping

Interiörbild med korridor och vit vägg med texten Skogsstyrelsen.

Hur ser framtidens arbetsplatser ut? Kommer vi vilja arbeta på mindre yta och mer hemifrån? Eller kanske dela vissa ytor med ett annat företag? Det är i alla fall vad Skogsstyrelsen har valt att göra.

Skogsstyrelsen, som har till uppgift att se till att skogspolitiska mål nås och att skogen i Sverige brukas på ett hållbart sätt, började se över sina lokaler i Linköping redan för ett par år sedan.

– Vi satt i jättebra i våra förra lokaler men här, på Teknikringen 1, fick vi mer ändamålsenliga lokaler för vår verksamhet. Läget ger oss också möjlighet att snabbt komma ut i fält, förklarar Sara Stenberg, Administratör, och fortsätter:

– Eftersom vi arbetar mycket ute i fält har vi valt att satsa på ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Därför passar det oss bra med arbetstorg och öppna kontorslandskap. Självklart finns även kontorsrum och telefonrum för att kunna vara mer i fred.

En stor fördel att sitta bredvid varandra

Skogsstyrelsen delar alltså vissa ytor med Jordbruksverket i de nya lokalerna. De två myndigheterna sitter nu i samma byggnad och delar konferens- och lunchrum. Även om det kanske ekar lite tomt just nu så längtar man efter att ses i lunchrummet post-corona.

Att dela kontorsytor med andra företag tror Alexander Barhanko, kommersiell förvaltare på Castelluem, kommer bli allt vanligare.

- Många har behov av egna ytor med kontorsrum och arbetsplatser, men ser fördelar med att dela konferensrum, lunchrum och i de fall reception finns. Då får man det bästa av två världar. Både egna ytor men även ytor som delas med ett företag man antingen samarbetar mycket med eller som ligger nära på annat sätt. I många fall kanske inte konferensrummen är bokade hela dagarna så detta är ett bra sätt att få effektivare lokaler som används mer.

Inredning direkt från skogen

Skogsstyrelsens nyrenoverade lokaler är utrustade med moderna system och andas vad de ska – skog.

– Kontoret är färgsatt efter tallen. Material, färger och inredningsdetaljer överlag är framtagna för att fånga vår verksamhet och spegla skogen. Vi har verkligen haft en bra dialog där Castellum har varit lyhörda för våra ibland lite knasiga önskemål, skrattar Sara Stenberg.

Gif-animation av interiörbilder.

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

”Betyder mycket att ha ett bollplank”

2023-03-08

Alternativet hade varit att köpa nytt

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”