Gå till huvudinnehåll

2022-11-22 | 23:00

”Det ska bli spännande att se vad som mer kommer hända här på Lilla Bommen”

Göteborg Lilla Bommen

Kollage med interiörbilder från lokalen.

På Lilla Bommen 6, precis mellan kajkanten och nya Hisingsbron, har mjukvaruutvecklingsföretaget Luxoft flyttat in i en helt nyrenoverad lokal. Med fantastiskt ljusinsläpp från flera väderstreck fylls hela våningen av den härliga novembersolen när vi träffar Ulrika Sjöstrand, ekonomiansvarig på företaget.

”Vi arbetar med utveckling av mjukvara till bilindustrin. Både till bilbolag och deras underleverantörer, och vi har i grunden funnits i Göteborg länge. Mobilitetsklustret i staden är ju grunden till det vi gör. När Luxoft kom in i bilden 2016 blev vi en del av ett globalt sammanhang och finns nu i många länder. I Sverige är vi ungefär 40 anställda som finns på plats i Göteborg med omnejd.”, säger Ulrika.

Idag verkar företaget i en stark bransch som fortsätter att växa snabbt, och deras specialkompetens är efterfrågad från många håll.

”Det är en väldigt spännande bransch och en het marknad som utvecklas fort, och det är så himla roligt att vara med och utveckla framtidens bilar”, fortsätter Ulrika.

Kollage med Ulrika och interiörbild.

Interiörbild från kontoret.

Nya lokaler för en ny tid

Luxoft har tidigare haft kontor bara ett stenkast bort från den nya lokalen, men när behoven förändrades fick de upp ögonen för Lilla Bommen. Efter pandemin ändrades både deras arbetssätt och synsätt på kontoret.

”Pandemin har verkligen förändrat vårt sätt att arbeta, och vårt fokus har legat på att skapa ett funktionellt kontor som fungerar för många olika behov. Vi hade stora behov av att hitta ställen att sitta ostört på för att kunna gå undan och ta sina möten på och för att kunna arbeta i projekt som ibland kräver sekretess. Men kanske allra viktigast har varit att även hitta ytor att mötas på för att kunna arbeta dynamiskt. Vad ska man annars ha kontoret till, om man inte ses?”, säger Ulrika och skrattar.

Hon berättar att hon försöker vara lyhörd och lyssna in medarbetarna nu när de flyttat in i de nya lokalerna. Hittills verkar olika storlekar på rummen med varierande utbud på funktioner fungera bra och alla är väldigt nöjda med slutresultatet efter anpassningen.

”Vi trivs jättebra och det är så fint här. Det härliga ljuset gör väldigt mycket, och kontoret känns så fritt här uppe. Dessutom är det en fantastisk utsikt över Göteborg.”, säger Ulrika.

Mötesrum med utsikt.

”Vi håller fortfarande på att bo in oss. Det allra bästa är att det är så himla centralt, men fortfarande väldigt lugnt och lite mer rofyllt än några gator in mot stan. Det ska även bli spännande att se vad som mer kommer hända här ute på Lilla Bommen, det känns som det är mycket på gång kommer nog bli riktigt bra.”, fortsätter Ulrika.

Och hur tänker ni kring närheten till Lindholmen som mjukvaruföretag inom mobilitetsindustrin?

"Det är superbra att sitta nära Lindholmen! Vi var faktiskt lite inne på att sitta där också när vi letade nytt, men för våra behov just nu var det bättre att ha närmre till centralstationen för de medarbetare som inte har någon koppling till någon verksamhet på Hisingen och som pendlar på andra håll. Men vi har medarbetare som sitter där över också och därför är det viktigt att ha nära dit. Så placeringen här mitt emellan Lindholmen och centralen en perfekt kompromiss för Luxoft.", avslutar Ulrika.

Vill du veta mer om våra lokaler på Lilla Bommen?

Kontakta Therése Nilsson
Therese.Nilsson@castellum.se
Tel: 031-7440908

Mer att läsa

2022-10-27

Lilla Bommen lyser upp i höstmörkret – nu är området omcertifierat av Purple Flag!

2022-09-16

Playce – en dynamisk plats att längta till

2022-02-24

Affärerna blomstrar på Lilla Bommen

2022-02-23

Alltid tillgång till bil vid Lilla Bommen genom Volvo Car Mobility