Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

"Det var dags med förnyelse"

Malmö

Konsultföretag börjar komma i ordning i nya lokaler

När Qinshift flyttade till nya lokaler för några veckor sedan var det med lite blandade känslor.

”Jag ska inte säga att jag var orolig över att byta lokal, men vårt tidigare kontor hade en stor plats i allas våra hjärtan. Som bolag har vi mer eller mindre vuxit upp där, med alla med- och motgångar, kundbesök, flertaliga event och tillställningar för personalen. På sätt och vis har den lokalen varit synonym med vårt varumärke”, berättar Charlotte Eivesteen, Global head of brand.

Nu har man bott in sig och trivs väldigt bra i de nya lokalerna, på Gustav Adolfs torg.

”Allt har sin tid och för oss var det dags med förnyelse. I samband med att vi i år blev en del av det internationella IT-huset Qinshift, har även vår expansionsplan uppgraderats. Med fler kollegor, större utmaningar och mer kompetens i våra team, vill vi skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare med en arbetsmiljö som tillhandahåller alla våra behov.”

Många olika projekt

Qinshift är ett konsultbolag med medarbetare i olika projekt och det har därför vart viktigt med ett kontor som kan delas upp i olika zoner.

”Vi ser till att varje område har en atmosfär som passar rummets syfte, som energi och kreativitet i konferensrum och ett lugn vid arbetsplatserna. Vi har stort behov av flertalet mötesrum i olika storlekar och att kontoret redan hade en dedikerad representations-del med flertalet konferensrum, mingel-yta och ett eget kök var ett stort plus för oss”, berättar Charlotte Eivesteen.

Hon menar att det centrala läget också varit viktigt i beslutet.

”På global nivå strävar vi efter centralt belägna kontor för att locka våra medarbetare till kontoren. Det är alltid ett plus att kunna passa på med privata ärenden, träna eller liknande på lunchen. Vi satt redan innan på Gustav Adolfs torg, i en fin våning i den gamla hattfabriken på andra sidan av torget så det skulle vara svårt att lämna det fina läget.”

”Det är en fantastisk förmån att ha den centrala närheten till kollektivtrafik, stort urval av lunchrestauranger och parker för ’walk and talks’. Att vi dessutom har en av stans bästa utsikter ut mot Gustav, är pricken över i:et."

3000 medarbetare globalt

I dagläget är man knappt 100 personer som tillhör Malmö-kontoret och även om långt ifrån alla jobbar dagligen från kontoret har man ändå en dedikerad plats till varje medarbetare.

”Vi jobbar med öppet kontorslandskap för att främja en välkomnande, samarbetsvänlig kultur med en platt hierarki. Trots vår storlek på över 3000 medarbetare globalt, är vi ett av de få IT-bolag som är helt familjeägt. Och just den personliga, inbjudande atmosfären är något som vi värderar väldigt högt.”

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-23

Hållbarhetsfokus lockade honom till Castellum

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

2023-12-12

Nytt kontor innebär nytt löfte för Fredrik Berglund

Visa liknande artiklar