Gå till huvudinnehåll

2023-10-10 | 08:47

”Ett optimalt ställe att öppna på”

Linköping

Beslutet att öppna en salong i Mjärdevi kan – så här i backspegeln – ha varit något av det smartaste de gjort. "Området har vuxit väldigt snabbt och det kommer in nya företag hela tiden vilket är superkul", säger Isabell Landberg, butikschef för Zigges frisörer.

Något av en institution i stan? Det kanske är att ta i men faktum är att Zigges frisörer har funnits i Linköping i snart 30 år. Det började med en salong på I-Huset och i dag är de nästan 40 frisörer och barberare som arbetar på totalt fyra salonger runt om i stan.

Isabell och hennes kollegor 

”Mer liv och rörelse nu”

Isabell började själv som elev på Zigges. Hon var också med när de renoverade och flyttade in i Castellums lokal här i Collegium.
"Här fick vi en stor och rymlig salong, vilket kändes jättehärligt. Tack vare den stora ytan kunde vi skapa en egen och lugn barberardel", berättar hon.

Collegium ligger mitt i företagsparken Mjärdevi. Det är ett stort hus med många olika företag.
"Området har vuxit väldigt snabbt och det kommer in nya företag hela tiden. Dessutom har vi många studenter här och så Vallastaden som växer med bostäder. Ja, det var verkligen ett optimalt ställe att öppna på."

Det är också ett område som har hämtat sig efter pandemin, konstaterar hon.
"Nu efter pandemin märker man att folk börjar komma tillbaka och jobba på sina kontor igen. Det är mer liv och rörelse vilket är fantastiskt kul att se", säger Isabell.

Ett Zigges-koncept

Oavsett vilken av salongerna du besöker ska du känna igen konceptet och alltid få lika bra service, avslutar Isabell.
"Vi har under de senaste åren gått utbildningar inom service, vi satsar verkligen hårt på att ge våra kunder bästa möjliga service."  

Mer att läsa

2023-10-10

”Det är i lunchkön det händer”

2023-10-10

Trenden i Linköping tydlig: Nu vill vi tillbaka till kontoret

2023-10-10

Idrott, hälsa och fest – Beach arena växer

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”