Gå till huvudinnehåll

2022-12-11 | 23:00

Experten på kontorsinredningar väljer Castellum för tredje gången

Stockholm Torsgatan 22-30 City

Fyra personer vid ett arbetsbord.

En av Castellums hyresgäster i centrala Stockholm är Martela. De hjälper företag och organisationer att ta fram optimala inredningslösningar. Vi tog en pratstund med deras VD, Vidar Hellsaeus om Martelas syn på kontoret och varför de hyr sin tredje lokal av just Castellum.

Familjeföretaget Martela startades 1945 som möbeltillverkare. Sedan dess har verksamheten vuxit till att erbjuda olika typer av inredningstjänster för alla olika typer av behov. Men vad är behovet egentligen post-covid?

- Mycket utgår ju från att företagen verkligen vill locka tillbaka sin personal till sina kontor, säger Vidar Hellsaeus. Det gör att man är villig att ompröva sina tidigare upplägg och försöker hitta en ännu trevligare känsla på kontoren men mycket fokus går även till att delvis göra om sina kontor till en plats där man möts och binder kontakt. Jag tror det är viktigare än någonsin att man går på djupet med vad man önskar från sin framtida arbetsplats.

Vidar poängterar också att det blir ännu viktigare att anpassa sig efter kundernas behov i stundande lågkonjunktur.

- Att bygga en miljö som med enkelhet är föränderlig beroende på var företaget är på väg blir avgörande. Om företaget behöver expandera sin verksamhet, dra ned på investeringar och personal eller bara förändra inom redan befintlig verksamhet så ska vi kunna vara en viktig del med vår expertis och inredning.

Kanske är det just synen på, och behovet av, flexibilitet som gör att Martela och Castellum passar så bra ihop. Nu när de flyttar till sina nya lokaler på Torsgatan 30, är det nämligen tredje gången de väljer Castellum.

- Ja, vi har valt att fortsätta med Castellum och har verkligen haft ett bra och givande samarbete. Lokalens fina utformning och områdets möjligheter i kombination med att vi använt oss av flexibla och flyttbara mötesrum gör att vi kan möta närmsta framtidens behov. Det enda vi saknade var ett större utrymme för projektarbete, stora möten och kreativt skapande. Vi kom fram till en helt ny lösning där vi inredde ett utrymme på källarplan som mer än väl fyllde våra behov. Med hjälp av Castellum så skapade vi ett utrymme som passar oss själva, arkitekter och kunder. Nu tar vi hissen från vårt kontor ner i källaren för att vara ännu mer kreativa. Det låter kanske konstigt men det är bara att komma och besöka oss så förstår ni!

Mer att läsa

2023-05-03

Castellum X Stockholm Art Week

2023-09-14

Så arbetar Castellum med neurodesign

2023-09-14

Resias väg tillbaka

2023-09-11

Det börjar med Castellum