Gå till huvudinnehåll

2022-05-01 | 14:04

Fortsätter växa – på samma gata

Västerås

Två personer som skakar hand.

Nu utökar Hilton Foods Sverige sitt utbud till Ica – den här gången med vegetariska produkter. Och de gör det på samma gata, på Saltängsvägen i Västerås.

Hilton Foods Sverige är en del av det engelska börsnoterade bolaget Hilton Food Group. De etablerade sig i Västerås och Hacksta 2004 och har sedan dess producerat färskt konsumentförpackat kött till Ica. Och nu väljer de alltså att utöka produktionen. Det handlar framför allt om produktion av vegetariska produkter men också om färdigrätter, även denna gång för Icas räkning.

Vad var viktigt, med de nya lokalerna?

– Två saker: att de skulle ligga nära vår nuvarande lokal så att vi kan undvika extra transporter och kostnader och att de skulle ha de rätta förutsättningarna för livsmedelsproduktion, förklarar vd Stefan Johansson.

Två önskningar alltså, som båda kunde infrias på Saltängsvägen 59. Den nya produktionen ligger 500 meter ner på samma gata och har tidigare fungerat som livsmedelslokal.

Fortsätter växa

Företaget lanserar sin vegetariska linje till hösten och under 2023 ytterligare några nya produkter, producerade i den nya byggnaden.

– Mäter vi i volym så räknar vi med att öka vår verksamhet med 10 till 15 procent, så det är en rätt snabb tillväxt. Och blickar vi framåt så har vi planer på att fortsätta växa och då kan det även bli tal om betydligt fler arbetstillfällen, berättar Stefan Johansson.

”Tryggt hela vägen”

Med några pandemiår i ryggen och ett globalt bolag med en stundtals komplex beslutsapparat har det inte varit ”bara”. Resan har tagit tid.

– När saker och ting drar ut på tiden dyker det lätt upp överraskningar och utmaningar men här har Castellum verkligen visat på en stabilitet och det har gjort att vi har klarat det här bra. Det har känts tryggt hela vägen.

Roligt, tycker vi på Castellum, som än en gång hälsar Hilton Foods Sverige välkomna in i de nya lokalerna.

Mer att läsa

2023-03-28

”Jag är helt övertygad om att det går att se i ett färdigställt projekt om det skett en god samverkan eller inte”

2023-03-02

Högkonjunktur - mitt i en kris?

2023-03-02

”Vi ska bygga världens grönaste batteri”

2022-12-07

Nya MAX-restaurangen i ett superbra läge på Tunbytorp