Gå till huvudinnehåll

2021-09-06 | 08:10

Från klädbutik till restaurang

Linköping

Interiörbild från restaurangen.

Linköping har nämligen fått och får snart ännu en ny restaurang. Välkomna hit Mocca Deli som huserar i en tidigare klädbutik. Hela lokalen har gjorts om och anpassats för en fullskalig restaurang.

- Vi har haft Mocca Deli i tankarna ända sedan det blev ett populärt koncept i Norrköping så det känns otroligt roligt att kunna erbjuda detta även för Linköpingsborna, säger Helén Adolfsson, kommersiell förvaltare vid Castellum.

Som också konstaterar att resan haft sina utmaningar.

– Huset är byggt på 30-talet och det har varit en utmaning att få till alla installationer i en befintlig byggnad, fullt uthyrd med bostäder högst upp, förklarar hon.

– Strategiskt är läget kanon. Ågatan är av tradition en restaurangtät gata men trots det har de skapat en egen identitet och tillfört liv till den här delen av Ågatan och stan. Att skapa levande stadskärnor är en viktig del i Castellums arbete och som fastighetsägare. Självklart hjälper Mocca Delis koncept till med hög service i en avslappnad atmosfär och ett fantastiskt ögongodis på tallriken!

Interiörbild från restaurangen.

Stor uteservering

Samuel Gergin, ägare av restaurangen, ser fram emot att nu även kunna ta emot gäster i Linköping. Här har man, precis som i Norrköping, skapat restaurangen enligt det beprövade konceptet och fått till en stor uteservering som löper runt båda sidor av restaurangen.

- Vi valde att etablera oss i Linköping då det var ett naturligt nästa steg då Mocca Deli blev så populärt i Norrköping. Det blev en smidig process då vi tyckte läget var bra och lokalen blev tillgänglig. Både vi och Castellum ville ha Mocca Deli där så då blev det en smidig process.”

”Vågar satsa”

Efter ett tungt år av restriktioner och begränsade öppettider är vi på Castellum såklart glada över nya tider och förutsättningar för våra hyresgäster.

– För ett år sedan, mitt i pandemin, hade det kanske inte varit möjligt att öppna upp helt nya restauranger, konstaterar Helén Adolfsson.

Alexander Barhanko håller med.
– Vi är så tacksamma att läget ser bättre ut och att det finns människor som vågar satsa.

Interiörbild från restaurangen.

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

”Betyder mycket att ha ett bollplank”

2023-03-08

Alternativet hade varit att köpa nytt

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”