"Vi trodde inte att det var möjligt” De var på jakt efter ett “hem borta från hemmet” och de fick det – mitt i centrala Linköping. Så förvandlades en utbildningslokal till ett modernt kontor för IT-säkerhetsföretaget Enlight Sec.

Uppdraget? Att förvandla en gammal före detta utbildningslokal till ett modernt kontor.

– Vi föreställde oss något fantastiskt som vi inte trodde var möjligt, men det var det, konstaterar Tony Lindgren som är grundare av EnlightSec.
Det var under förra året som IT-säkerhetsföretaget EnlightSec började se sig om efter nya lokaler.
– När vi letade kontor sökte vi efter något som låg centralt, men som också kunde vara ett ”hem borta från hemmet” och här har vi verkligen fått det. Vi har lyckats blanda kontorsverksamheten med ett vardagsrum för att skapa en avslappnad miljö att arbeta tillsammans i, berättar Tony Lindgren.

En helt ny lokal

Den lite bortglömda lokalen mitt i Linköping användes tidigare som utbildningslokal och har varit vakant i över fem år. Här kunde EnlightSec få vara med att skapa ett hem borta från hemmet. EnlightSec har varit delaktiga i hela processen, både under planeringen och själva ombyggnationen.
– Resan var intensiv men samtidigt väldigt kul och lärorik, säger Tony Lindgren.
I ombyggnationen såg man bland annat över och drog om ventilation och el, flyttade hela köket vilket påverkade vatten- och avloppsledningar samt bytte ut alla ytskikt. Utöver detta så ändrade man väggar och byggde upp två konferensrum i glas. – Det är en helt ny lokal, konstaterar han.

"De såg våra idéer”

Lokalen är på totalt 126 kvadratmeter och ligger på tredje våningen i fastigheten Duvan 18. På grund av att passagen in i fastigheten är smal fick allt material lyftas in från innergården till den terrass som tillhör lokalen. En terrass som för övrigt använts flitigt under den fina sommaren.
– Vi fick direkt en väldigt bra känsla av Castellum och har haft det genom hela resan. De såg våra ideér, bemötte allt på ett jättebra sätt och tillsammans skapade vi kontoret. Vi fick också bra respons från entreprenörerna som genomförde ombyggnationen och kom med förslag på idéer under processen som passade in i vår vision, säger Tony Lindgren.

Kök med köksö och barstolar.

Loungeyta med soffgrupp bredvid köksyta.

Om EnlightSec

EnlightSec arbetar primärt med säkerhetsgranskningar och penetrationstest. De skapar och inför nödvändiga och effektiva IT-säkerhetsåtgärder som skyddar mot digitala hot och risker.