Gå till huvudinnehåll

2021-11-13 | 09:58

Glimstedt 💚 Castellum = SANT

Linköping

Gustav och Sarah sitter bredvid varandra i en soffa.

Advokatfirman Glimstedt har varit hyresgäster hos Castellum i Norrköping i flera år och flyttar nu även in i en av våra fastigheter här i Linköping. Glimstedt <3 Castellum = sant? Absolut!

Flytten går vid årsskiftet, till det över 200 år gamla Hagdalska huset, i hörnet vid Stora Torget. Ett läge som speglar Glimstedts lokaler i Norrköping. Även där sitter de i ett äldre anrikt hus, i anslutning till Gamla Torget.

– Det känns väldigt roligt att få ett liknande koncept i Linköping som vi har i Norrköping – en modern lokal i ett äldre kulturhus och i centralt läge. Invändigt kommer de också påminna om varandra, besökare kommer känna igen sig vilket är kul, konstaterar Gustav Sandberg, advokat och delägare på Glimstedt.

Exteriörbild av Gula huset med en uteservering framför.

En stor portion charm

Arbetet med anpassningarna är i full gång, och i december beräknas allt stå klar. Att förvandla en fastighet från sent 1700-tal till ett modernt kontor innebär vissa utmaningar.

– En del väggar var viktiga ur ett kulturhistoriskt värde, så vi fick tänka ett varv extra när det gällde planlösningen. Vi ville uppfylla Glimstedts behov utan att förvanska byggnaden, säger Sarah Eklöf, kommersiell förvaltare som ansvarat för uthyrningen.

Slutresultatet blir ett kontor med en stor portion charm. Lokalen har höga fönster, ett gediget listverk och en dekorativ kakelugn.

”Hållbarhetsfrågor viktiga”

­– För oss är det viktigt med ett centralt läge, att det är lättillgängligt och att det finns möjlighet att anpassa efter våra önskemål när det till exempel gäller uppdelningen kontor och besöksdel. Dessutom är det viktigt att vår hyresvärd arbetar seriöst med hållbarhetsfrågor och det vet vi ju att Castellum gör, säger Gustav Sandberg.

A true match med andra ord.

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

”Betyder mycket att ha ett bollplank”

2023-03-08

Alternativet hade varit att köpa nytt

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”