Att göra om två vanliga kontor till ett tvätteri, går det? Yes box. Det är Tunbytorpsgatan 1 i Västerås ett bevis på. – Det här blev en fantastisk förvandling, konstaterar Johan Mendenhall, vd för städföretaget Puts-Johan.

Städföretaget Puts-Johan har hållit till på Tunbytorpsgatan i ett par år. När de bestämde sig för att utöka verksamheten med ett tvätteri ville de allra helst stanna kvar och växa i befintliga lokaler.

– Vi är nära norrleden och ligger först på hela industriområdet med ett riktigt bra skyltläge så vi ville verkligen stanna kvar, förklarar Johan Mendenhall.

En stor omställning

Sagt och gjort. Två kontor gjordes om till ett tvätteri. Eller sagt och gjort förresten? Det var en hel del som behövde fixas.

– Det behövde dras helt nya avlopp, golvet behövde läggas om, taket sänkas och så skulle alla stora maskiner komma på plats. Det var en stor omställning men det gick fort, allt var klart på tre månader.

Och hur blev det tycker du?

– Jättefräscht! Det här är en gammal byggnad från början så det kan ju vara en utmaning men allt ser verkligen nytt och snyggt ut. Helt klart över förväntan, konstaterar Johan Mendenhall.

Ni valde att växa mitt under en pandemi, det låter modigt?

– Kanske det men för oss fanns det aldrig någon tveksamhet. Och i ärlighetens namn passade det oss bra. Jag ville få starta verksamheten i lugn och ro och det kunde vi göra nu. Nu står vi redo när samhället börjar rulla igång.

Smart att vara modig, så här i efterhand. Tvätteriet öppnade i februari och kunderna hittar hit utan problem. Det går så pass bra att Johan och hans kollegor kan komma behöva växa ännu mer framöver. Så – fortsättning följer.

Johan står framför en rad tvättmaskiner.