Många drömmer om att kunna leva på sitt intresse. Ida Kalander från Borås är illustratören och entreprenören som faktiskt gör det. Förra sommaren lossnade det ordentligt. Hennes egendesignade gosedjur blev en viral succé och idag efterfrågas de över hela världen.

Ida Kalander har älskat gosedjur så länge hon kan minnas. I sex år har hon designat och låtit tillverka egna under märket Afternoon Fika, och sålt dem via sin e-handel. Länge i blygsam skala, men för snart ett år började det hända saker.

– Folk började sprida mina inlägg och tipsa om gosedjuren i sociala medier. Plötsligt fick vi in massor av beställningar. Jag insåg att jag inte kunde sköta allt hemma från lägenheten längre. Vi behövde helt enkelt mer plats, berättar hon.

Två gosedjur.

Tillsammans med sin sambo bildade hon aktiebolag och började söka efter lämplig lokal med lager och kontorsdel. I februari fann de den i Lokalguiden.

– Ja, vi fastnade för Castellums lokal på Verkstadsgatan 12. Den har en öppen planlösning, ligger i gatuplan och har en stor port, som gör det enkelt för oss att hantera våra leveranser. Storleken, 142 kvm, är perfekt för vår verksamhet. Vi fick tillträde i mars och har målat väggar och fixat till. Castellum har hjälpt oss med att få in internet och en del andra saker, så nu är verksamheten i full gång. Förra veckan skickade vi iväg 500 paket, de flesta till kunder i USA.

Två kepsar och ett gosedjur.

För Ida, som alltid jobbat hemifrån, är det en ny upplevelse att ha en fysisk arbetsplats att gå till.

– Förut var jag liksom aldrig ledig. Nu kan jag lättare släppa tanken på jobbet när jag lämnar arbetsplatsen. Det känns väldigt skönt.

Nyfiken på fler lediga lokaler i Borås?

Se lediga lokaler här eller kontakta vår uthyrare Irén Hagström:
iren.hagstrom@castellum.se
0705-40 00 42