Gå till huvudinnehåll

2022-02-23 | 10:11

24 nya laddpunkter för elbilar vid Cedern och Grävlingen

Borås Hållbarhet

Kollage med fastigheten och laddpunkter.

Nu blir livet ännu lite enklare för dig som har elbil. Castellum utökar antalet laddpunkter för elbilar vid sina fastigheter i centrala Borås, och det rejält. Dagens 40 laddpunkter ska bli 64 om bara några månader

– I slutet av april kommer vi att ha installerat 12 nya laddpunkter vid fastigheten Grävlingens parkeringsplats på Skaraborgsvägen 21 och lika många vid fastigheten Cederns parkering vid korsningen Ramnåsvägen 1 och Göteborgsvägen 6 , berättar Khobbe Abdulaziz som är biträdande teknisk förvaltare på Castellum i Borås.

De nya kraftfulla laddarna ger en effekt på upp till 22 kW och kommer att vara tillgängliga för alla. Att använda systemet är enkelt.

– Du laddar ner appen Assemblin charge, väljer betalningssätt och sedan är det bara att ladda bilens batterier. Samma app används för att betala parkeringsavgiften.

Planen är att ännu fler fastigheter ska få laddplatser för elbilar lite senare i år.

– Ja, att erbjuda våra hyresgäster och deras medarbetare möjlighet att minska sin klimatpåverkan genom att göra det enkelt att köra på el är en viktig och uppskattad del av vårt hållbarhetsarbete, säger Khobbe Abdulaziz.

Person står vid laddpunkt.

Utbyggnaden av laddplatser i Borås är ett av flera exempel på hur Castellum nu på många håll i Sverige satsar på att underlätta för hyresgäster som vill köra eldrivet. Ett arbete som 2021 belönades med 2030-sekretariatets utmärkelse Laddsilvret.

 

Mer att läsa

2022-09-26

Höstsolen skiner på Borås

2022-05-04

Miljö och hållbarhet viktigast för Bolt

2023-09-04

Castellum klimatanpassar fastigheter

2023-05-30

”7Stjärnan är en symbol för framtidens kontorsmiljö”