Gå till huvudinnehåll

2023-05-22 | 12:25

”Hjälpa företagare är det bästa som finns”

Lund

en hand som håller om en kopp och den andra vilar över ett tangentbord

På Procendia vill man göra företag och företagare framgångsrika genom att erbjuda olika redovisnings- och ekonomitjänster. Företaget sitter i en av Castellums lokaler i Lund.

Sedan 2016 har Procendia funnits i sina lokaler precis intill NOVA Lund. Nyligen tog nya ägare över och då spelade läget och lokalen stor roll.

”Vår lokal är fantastiskt belagd med närheten till NOVA Lund och nära till anslutande stora vägar. Lokalens placering bidrog absolut på ett positivt sätt till beslutet att förvärva Procendia”, berättar, Avni Kalaja, vd.

Man sitter i stora rum som släpper in mycket dagsljus. Här finns också kök, konferensrum och inte minst, trevliga grannar. På Procendia vill man göra företag och företagare framgångsrika genom att erbjuda olika redovisnings- och ekonomitjänster. 

”Våra anställda är vår absolut största tillgång och med deras engagemang bidrar vi till att företagare får en mycket bättre vardag. Känslan att hjälpa företagare är bland det bästa som finns. Det är när företagare får driva sina verksamheter fullt ut, utan begränsningar som de verkligen blommar och driver vårt samhälle till en bättre standard”, säger Avni Kalaja och fortsätter: 

”Man kan på så sätt säga att vi är samhällsutvecklare tillsammans med våra kunder och det fantastiska arbete som våra konsulter och våra kunder lägger ner, gör vår omvärld till en lite bättre plats.

Nyligen har man utökat sin verksamhet ytterligare och har därmed ny personal- och verksamhetschef och blir auktoriserad byrå via SRF. 

”Nu pratar vi om att ta fullservicebyrå-termen till en helt ny nivå och vi ser verkligen fram emot detta.”

De nya ägarna driver nu Procendia in i en föränderlig och spännande framtid.

”Jag är övertygad om att behovet av våra tjänster utökas kontinuerligt i takt med att vår omvärld förändras och fler testar på att bli företagare. Tidigare arbetade redovisningskonsulter väldigt mycket i backspegeln medan man nu får lyfta blicken och flytta perspektivet till vindrutan. Och det går undan!”

Avni Kalaja vill helt avdramatisera frågan kring om den här typen av jobb kommer att finnas kvar i framtiden.

”De tankarna agerar snarare drivmotor att få arbeta med andra saker som vi ekonomer är väldigt duktiga på. Vi blickar framåt och arbetar proaktivt!”

Mer att läsa

2023-05-23

Siffror är Åsas grej!

2023-05-22

Hållbarhetsverifikat visar vägen för DVel

2023-02-23

Prisat bolag vill sätta punkt för räckviddsångest

2023-02-23

Hon ser staden vakna till liv från sadeln