Gå till huvudinnehåll

2023-09-26

Hon brinner för att effektivisera

Malmö

Bild på Sofie Jönsson förvaltningskoordinator Castellum

För förvaltningskoordinatorn Sofie Jönsson handlar effektivitet om att lägga tid på rätt saker. ”Jag är tacksam över att jag får utvecklas här”, säger Sofie Jönsson, i dag förvaltningskoordinator på Castellum.

Hon kom från en roll som hyresadministratör och i och med övergången till Castellum gick hon från att jobba med bostäder till kommersiella lokaler.

”Med kommersiella lokaler kommer mer komplexa frågeställningar, mer komplexa avtal och bredare ekonomiska frågor. Det blir mer business to business men det handlar fortfarande om mötet med människan”, menar Sofie Jönsson. Och just det är något hon tycker mycket om.

Erbjudande om förvaltarroll

Några år senare fick hon ett erbjudande om en förvaltarroll på Castellum och beslutet var enkelt.

”Jag trivdes superbra i bolaget och med mina kollegor och antog utmaningen!”

Vid den här tiden höll fastigheten Eminent i Hyllie på att färdigställas. Sofie Jönsson berättar att det är en fastighet som fortfarande ligger henne varmt om hjärtat och att hon än i dag har god kontakt med många av hyresgästerna här.

”Den färdigställdes något år efter att jag gick in som förvaltare och jag var med i hela slutskedet. Det var då Nordens första WELL-certifierade fastighet, så det var mycket nytt att lära sig. Eminent var ett väldigt roligt projekt!”

Ordning och reda

2021 kände hon att det var dags att testa något nytt och hade då möjlighet att gå över i den nuvarande rollen som förvaltningskoordinator.

”Det är en varierad roll och jag är verkligen spindeln i nätet. Jag är jättetacksam för att jag får utvecklas inom Castellum, som är ett så tryggt och stabilt bolag. Detta blir min tredje roll på Castellum och jag är glad att jag får fortsätta att utvecklas.”

Hennes roll i dag handlar mycket om att avlasta förvaltarna på Castellum, som på så sätt får mer tid hos kunderna.

”Så som jag jobbar är det viktigt med ordning och reda och att vara effektiv.”

Och det är utan tvekan något Sofie Jönsson är bra på! I våras tog hon emot utmärkelsen Årets ambassadör för värdeordet engagerad under Castellum-dagen.

”Jag visste inget i förväg och kunde tyvärr inte närvara den dagen. Men det var otroligt hedrande, jag blev superglad och stolt! Morgonen efter vaknade jag upp till en massa grattis-meddelande. Utmärkelsen var verkligen ett bevis på att man uppskattar det jag gör!”

I hennes varierade roll är dagarna ibland fyllda med utmaningar och Sofie Jönsson tar sig gärna an dem.

”Såklart fortsätter jag att utmanas hela tiden. Vi vill alltid hitta nya lösningar och effektivisera processer. Vi har kommit långt när det handlar om att effektivisera men det finns mer utrymme. Att ha ett effektivt arbetssätt handlar för mig om att man säkerställer att man lägger tid på rätt saker.”

Men det finns en sak som är viktigare än alla processer och lösningar: människorna.

”Det är absolut människorna – kollegor och kunder – som får mig att längta till jobbet!”

Namn: Sofie Jönsson
Roll på Castellum: Förvaltningskoordinator
Bästa platsen på ett kontor: Jag trivs överallt!
Drömmer om: Att sitta på planet till Grekland om några dagar (i skrivande stund).

Mer att läsa

Läs artikeln

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

2023-12-12

Nytt kontor innebär nytt löfte för Fredrik Berglund

2023-12-12

"Det var dags med förnyelse"

2023-12-08

”Många av sakerna var rimliga”

Visa liknande artiklar