Gå till huvudinnehåll

2023-10-10

Idrott, hälsa och fest – Beach arena växer

Linköping

"Jag hade arbetat inom industrin i nästan 30 år, med flygplan och mobiltelefoner, och tänkte att någon gång ska man väl starta eget?" berättar Ove Karlsson, grundaren till Beach Arena i Linköping som nu utökar verksamheten – igen.

Hans dotter Sabina spelade beachvolley och fick träna utomhus när vädret inte var det bästa och det var så idén väcktes – att starta en stor aktivitetshall med bland annat beachvolleyboll inomhus året runt.
"Jag såg framför mig en anläggning full av olika aktiviteter och sporter för människor i alla åldrar. Jag reste tillsammans med en kollega runt i Sverige, Finland, Danmark och Tyskland för att se hur andra hade gjort."

”Sommar året runt”

Ove insåg rätt snabbt att det inte skulle räcka med beachvolley, det behövdes något mer. Och i lokalerna på Finnögatan 1 – i expansiva Torvinge – kan man som besökare i dag spela beachvolley, spikeball, sandminton, padel, träna på gym, få sig en massage, boka en osteopat eller PT och anordna ett privat event eller företagsevent för upp till 300 personer. Till exempel.
"Dessutom är det alltid sommar, här går du barfota i uppvärmd sand året runt", berättar Ove.

Gym, padel, spinningrum och massa annat finns tillgängligt hos Beach arena

Snart nio år – hur har åren varit?

"Fantastiska! När jag tittar i backspegeln tänker jag vart tusan tog åren vägen och vad har vi hunnit med? Men så inser jag att vi har hunnit med otroligt mycket. Vi har byggt om, expanderat, anpassat, förfinat, förändrat och utökat på många olika plan."

”Då blir jag rörd”

Och tanken är att fortsätta växa på alla plan, bland annat med fler träningspass och ett större utbud inom hälsa och friskvårdsdagar för företag.
"Vi kommer satsa på fler aktiviteter kring padel och även tänka nytt kring event för att attrahera fler kunder och företag", berättar Ove och fortsätter:
"Det gör mig så glad och pigg att få träffa och inspireras av alla fantastiska människor."

Idéerna verkar aldrig ta slut, var får du energin ifrån? "Det handlar återigen om kunderna. Ser jag en nöjd kund eller några som har roligt på ett barnkalas blir jag rörd. De hade ju aldrig varit här om jag inte hade fått den där idén."

 

 

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-20

Show, spex och härligt häng – Shotluckan en succé

2024-02-20

Tornby + NASA = sant!

2024-02-20

Hälsoföretaget firar 1 år – lockar många Linköpingsbor

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

Visa liknande artiklar