Gå till huvudinnehåll

2022-03-01 | 09:31

Inflyttning i nya lagerhotellet på Flöjelbergsgatan 3

Göteborg Logistik

Just nu är det ett väldigt tryck på lagerlokaler i Lackarebäcks Teknikpark. Castellum möter upp behoven med ett nyproducerat lagerhotell på Flöjelbergsgatan 3 , som till stor del byggts med återbruk. De första hyresgästerna fick tillgång till sina lokaler i mitten av februari, och inflyttningen kommer att pågå fram i april.

– Det har varit ett jättestort intresse från både befintliga och nya kunder, och nästan alla lagerutrymmen, från det minsta på åtta m2 till det största på 190 m2 är redan uthyrda, säger Martin Borgman, förvaltare på Castellum.

Lagerhotellet upptar nedre våningsplanet i en befintlig suterrängbyggnad, som byggts om och anpassats till modern standard, med bra belysning, nya inpasseringssystem och mycket annat. Omvandlingsprocessen har gått på rekordtid, och flertalet fönsterpartier, dörrar och mattor återbrukades från en ombyggnation i Gamlestaden.

– Beslutet att göra ett lagerhotell här, togs i i november 2021, i samband med att vi bestämde oss för att riva våra gamla lokaler på andra sidan gatan. För att hålla tidplanen har vi mer eller mindre byggt efterhand som vi projekterat.

Övervåningen, som också den renoverats, har en stor sammanhängande yta på nära 2 000 m2, varav 164 m2 kontor. Här finns två portar med lastkaj, lager, kontor, konferensrum, omklädningsrum och pentry. Lokalen är lämplig för tillverkning eller logistik, och till skillnad från lagerhotellet är den fortfarande ledig (åtminstone när detta skrivs). Till byggnaden finns gott om parkeringsplatser och ett antal av dem har nyligen utrustats med laddare för elbilar.

– Det är alltid roligt att kunna erbjuda fina och funktionella lokaler i ett attraktivt läge, som ju Lackarebäcks Teknikpark är. Den som är intresserad är förstås varmt välkommen att ta kontakt med mig, säger Martin Borgman.

Vill du veta mer?

Kontakta Martin Borgman, tel 0739-42 09 26

Mer att läsa

2022-06-15

Stor e-handelsleverantör tecknar avtal på Halvorsäng Logistikpark

2020-11-06

Jollyroom och Castellum prisas för Årets Logistiketablering 2020!

2023-09-11

Lysande utsikter för Masouds bilverkstad

2023-09-05

5 spaningar om framtidens lager- och logistikfastigheter