Gå till huvudinnehåll

2023-02-28 | 13:48

Göteborgsområdet vinner Sveriges bästa logistikläge – igen!

Göteborg Logistik

Intelligent Logistik har under många år utsett Sveriges bästa logistikläge. I år vinner Storgöteborg igen och kammar hem 94 poäng och toppar listan på landets 25 bästa logistiklägen. I Göteborg med omnejd erbjuder Castellum unika logistiklösningar, och har bland annat genom ägandet av Halvorsäng Logisitkpark och Gateway Säve enastående möjligheter att utveckla byggnader och ytor åt modern och hållbar logistik.

”För oss är Göteborgsregionen en viktig logistikort i Norden, men långt ifrån den enda ort där vi äger och utvecklar logistiklokaler. Med en portfölj som omfattar mer än 1 500 000 kvadratmeter logistik, fördelat på över 200 lokaler erbjuder vi en unik portfölj som vi ständigt utvecklar”, säger Hans Sahlin, Logistikchef på Castellum.

Den stående topprankingen grundar sig i ett flertal olika förutsättningar, och rankingen utgår från sex kriterier som vägs samman till en totalpoäng. Med Nordens största containerhamn, en stark konsumtionsmarknad och en hög grad av innovation inom logistiksektorn är Göteborg ett viktigt säte för svensk exportindustri. Även Borås stärker regionens läge tack vare sin position som ett av landets främsta kluster för e-handelslogistik. 

Castellum är en av Nordens ledande aktörer när det kommer till logistiklösningar och erbjuder allt ifrån stora centrallager till mindre citynära möjligheter. Storgöteborgs läge gör det till en viktig ort för Castellums utveckling av moderna och hållbara logistikanläggningar. 

Här erbjuder Castellum 1 500 000 kvm logistikmark för expansion på utvecklingsområdet Gateway Säve, och  Halvorsäng Logistikpark finns 145 000 kvm lokalyta. Utöver dessa ytor finns ytterligare byggrätter i Göteborg och kranskommuner som kommer att utvecklas kommande år.

 

Upptäck Castellums Logistikerbjudande här.

Intelligent Logistiks rankinglista 2023: https://intelligentlogistik.com/logistiklagen

Frågor om Castellums logistikerbjudande? Hör av dig till Hans Sahlin! 

Mer att läsa

2022-03-01

Inflyttning i nya lagerhotellet på Flöjelbergsgatan 3

2020-11-06

Jollyroom och Castellum prisas för Årets Logistiketablering 2020!

2023-09-11

Lysande utsikter för Masouds bilverkstad

2023-09-05

5 spaningar om framtidens lager- och logistikfastigheter

Kontakta oss

Chef Logistik

Hans Sahlin