Gå till huvudinnehåll

2023-09-26 | 15:29 (CEST)

”Jag har fått en helhetsbild över hela vårt bestånd i Lund”

Lund

Porträttbild på en kvinna, Sandra Johansson som jobbar som förvaltare på Castellum i Lund

Som ensam kommersiell förvaltare i Lund har Sandra Johansson koll på hela fastighetsbeståndet. Men någon favoritfastighet vill hon inte peka ut. ”Vi har så olika typer av fastigheter i Lund, de har alla sin charm.”

När Sandra Johansson kom till Castellum var det bilden av ett modigt företag som tänkte nytt men också arbetar för långsiktig utveckling, som lockade henne. Men även möjligheten att träffa många nya människor.

”Jag älskar mötet med människor! I min roll behöver jag vara lyhörd, nyfiken, noggrann och pålitlig.”

Innehållet i Sandra Johanssons arbetsdagar är varierat, hon och kollegorna på kontoret har ett effektivt samarbete och tar itu med olika arbetsuppgifter. 

”Vår lokal är anpassad efter hur vi arbetar. Här finns de funktionaliteter som vi behöver för att göra vårt bästa jobb och detta gör att jag nästa alltid arbetar från kontoret.”

Jobbigt att säga hejdå

En dag är inte den andra lik, Sandra Johansson beskriver sin roll som en mix av relationer, juridik, ekonomi och teknik.

”Det kan handla om daglig kontakt med hyresgäster, administrativa uppgifter som att skriva hyresavtal, upprätta budget eller följa upp ekonomin i fastigheterna, delta i projektmöte eller upprätta underhållsplaner för fastigheterna.”

Den allra jobbigaste arbetsuppgiften är att säga hejdå när det är dags för en kund att flytta vidare.

”Det händer ju att jag måste säga "hejdå, på återseende" till kära hyresgäster som jag under en lång tid har skapat en relation med. Det är alltid tråkigt när vi av någon anledning inte hittar nya lösningar.”

"Ett härligt gäng"

Bilden av att Castellum som nytänkande visade sig stämma och att tänka nytt har blivit en naturlig del av Sandra Johanssons arbetssätt.

”I den processen drar jag gärna nytta av mina kollegor. Vi brukar tänka ”friskt vågat, hälften vunnit!”. Tillsammans är vi ett härligt gäng med olika erfarenheter och en stor portion nyfikenhet.”

Namn: Sandra Johansson
Roll på Castellum: Kommersiell förvaltare
Bästa platsen på kontoret: har man vid det stora projektbordet ihop med kollegorna.
Drömmer om: Hundvalpen som kommer om några veckor!

Mer att läsa

2023-09-28

”Passformen är det viktigaste”

2023-06-01

”Relationerna utanför Skåne har haft stor betydelse för Ideons framgång”

2023-05-23

Siffror är Åsas grej!

2023-05-22

”Hjälpa företagare är det bästa som finns”