Bland livsnjutare i hela landet är hon känd som Jennifer Eriksson, etablerad instagramprofil med inriktning på mat, kokböcker och tusentals följare. För oss på Castellum är hon Jennifer Jansson, dynamon som ska driva affärer i rollen som ny uthyrningschef för Castellum Region Väst.
Eriksson… Jansson? Känns det lite förvirrande? Faktum är att Jennifer själv levde i ovisshet ända tills hon stod i kyrkan på sitt eget bröllop. Hon och maken August hade nämligen låtit vänkretsen få avgöra om de nygifta skulle heta Eriksson eller Jansson.
Församlingen visste redan. Prästen visste också. Men brudparet fick inte veta förrän prästen i kyrkan avslöjade att vännernas omröstning kommit fram till att de numera ska heta…(trumvirvel)… Jansson!
- Det var visserligen med ganska liten marginal, men jag känner mig bekväm med att vara Jennifer Jansson. Tycker faktiskt det låter som ett ganska bra vd-namn också, skrattar JJ.
Det hade nog funkat även för en arkitekt, vilket var det första yrkesmålet efter Polhemsgymnasiet. Väl inne på Chalmers kändes dock arkitektprogrammet ”lite för flummigt”, så Jennifer växlade över till affärsutveckling och entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik. Efter examen började hon som fastighetsrådgivare på Colliers, vilket följdes av nära fem år som ansvarig för uthyrargruppen på Croisette.
Och nu levlar hon alltså på allvar. 31 år gammal tar hon nyckelrollen som ledare för uthyrningsteamet i Castellum Väst.
- Jag har stor erfarenhet från uthyrning och kände till både gänget och beståndet på Castellum, säger Jennifer som håvades in av rekryterare och grillades över både möten och luncher med Örjan Rystedt, vd för Region Väst.
Bytet från mäkleri till ägarsidan innebär ett annat perspektiv och arbetssätt, och Jennifer känner sig redo för utmaningen.
- Jag var både sugen och mogen att gå från snabba affärer till ett mer långsiktigt helhetstänk med hållbara relationer över lång tid. Som hyresgäst ska man aldrig känna sig bortglömd. Det viktigaste är att kommunicera - även om man inte har något nytt att berätta. Då säger man det, öppet och ärligt.
Jennifer började sitt nya jobb så sent som den 6 oktober. Det blev en kontrollerad rivstart full av interna möten och samtal, nya system och att plugga in det omfattande beståndet i både Göteborg, Borås, Kungsbacka och Mölndal.
Frågan är tidigt väckt, men ställs ändå: hur ser du på marknaden?
- Positivt och optimistiskt. Det känns som att fler företag börjar våga ta beslut, inte lika avvaktande, med större rörelse och mindre tröghet. Jag tycker marknaden ser ljusare ut än på många år.
Jennifer beskriver sin nya tillvaro som lite av ett dubbelliv, där jobbet på Castellum paras med en fritid full av gottigheter. Så heter även både insta-kontot och de två matböckerna hon skrivit och gett ut.
- Det började med att jag blev permitterad under pandemin och var så illa tvungen att börja laga mat själv. Det växte till att jag bjöd hem kompisar på luncher - och sen har det bara rullat på. Jag skriver och fotar, gör recept och har det utmärkta göteborgsförlaget Tukan som ger ut böckerna.
|