Hos vår kund Jollyroom på Hisingen Logistikpark kan vi, förutom den enorma solcellsanläggningen, nu även stoltsera med utnämningen Årets Logistiketablering från tidningen Intelligent Logistik.

Årets Logistiketablering är ett pris som delas ut av Intelligent Logistik sedan 2017. Fem av Sveriges 28 större logistiketableringar 2020 var nominerade, men det var alltså vårt 35 000 kvadratmeter stora projekt nybyggt till Jollyroom som kammade hem priset.

– Det känns fantastiskt, och faktiskt välförtjänt, vi har kämpat väldigt hårt för att komma dit vi är idag, säger Jollyrooms logistikchef Cecilia Olsson till tidningen Intelligent Logistik.

Castellums logstikchef Hans Sahlin fyller i:
– Vi har jobbat med Jollyroom sedan de startade 2010, och för oss som fastighetsägare handlar det om att vara lyhörda och flexibla och bygga det som krävs för att Jollyroom ska kunna växa.

De övriga nominerade till priset var Yilport, Gävle Hamn, Postnord TPL, Landvetter, Na-kd, Landskrona och Ica, Arendal.

ge

Cecilia Olsson och Niklas-Blomberg från Jollyroom och Hans Sahlin från Castellum, framför det nya lagret.
Cecilia Olsson och Niklas-Blomberg från Jollyroom och Hans Sahlin från Castellum, framför det nya lagret. Foto: Hilda Hultén

Juryns motivering: Etableringen är kronan på verket i Jollyrooms “Jollypark”, där man nu samlat all sin logistik i lager, från tidigare som mest åtta olika lager. Härmed blir Jollyroom Sveriges ytmässigt största e-handlare med 75 000 kvm lageryta. Läget är väl valt invid Göteborgs hamn, varifrån 70 procent av volymerna kommer. Nu kan Jollyroom hantera allt från nappar till studsmattor på samma ställe, och även samlasta många ordrar till kund, vilket ger effektivare uttransporter och förbättrar kundupplevelsen. Byggnaden innehåller personalgym, restaurang och certifieras med Miljöbyggnad silver, och får också ett av Sveriges största solcelltak. Ett extra plus för att man bara har egen personal på lagret.

Experter på logistik

Visste du att Castellum är en av Nordens största aktörer i branschen? Vi har idag inte mindre än 1,2 miljoner kvadratmeter logistikyta i Stockholm, Göteborg, Öresund, Örebor och Jönköping, och planerar att bygga ytterligare 800 000 kvadratmeter på strategiska orter de kommande tio åren.
Läs mer om våra logistiketableringar