Gå till huvudinnehåll

2020-10-29 | 13:47

”Läget är fantastiskt – som ett skyltfönster”

Västerås Tunbytorp

Hylla med krukväxter i matsalen.

Han hade egentligen tänkt sig ett annat läge för sin salladsbar. Men när Castellum visade lokalen på Tunbytorp rådde ingen tvekan för Johan Benzeriane.

”Det fanns inget att tveka på”. Johan Benzerianes plan var att starta en exklusiv salladsbar, men någon helt annanstans.

– Jag var intresserad av ett annat område från början men när Castellum lade fram lokalen och läget kände jag bara Ja, verkligen!

Den 1 augusti kunde Johan Benzeriane sätta nycklarna i dörren till den färdigrenoverade lokalen på Strömledningsgatan 1 i Tunbytorp i Västerås. Eftersom det aldrig hade bedrivits någon restaurangverksamhet där tidigare gjordes en rad anpassningar.

– Det fixades med golv, väggar, toaletter, diskrum, kök… ja det var mycket som skulle ordnas. Och allt har verkligen fungerat jättebra, säger en nöjd Johan Benzeriane och fortsätter: – Det har varit ett toppensamarbete med Castellum, raka puckar från dag ett.

Sittgrupp i matsalen.

”Läget är fantastiskt!”

Men det var som sagt inte Tunbytorp som Johan såg framför sig när han drömde om sin salladsbar. När Castellum presenterade lokalen på Strömledningsgatan fanns dock inget att tveka på.
– Läget är fantastiskt, det är som ett stort skyltfönster mot den trafikerade vägen.

Och han är inte ensam om att ha fastnat för Tunbytorp. Tunbytorp är idag ett av Västerås starkaste industriområden. Här finns flera restauranger och företag, allt på nära avstånd till både city och de större infartslederna.

Som ett stort vardagsrum

Tanken med Sallad & Sånt, som restaurangen heter, har från början varit att erbjuda en mer exklusiv salladsbar med en hemtrevlig atmosfär.

- Jag har alltid velat få till den där vardagsrumskänslan. Det ska vara mysigt, inte stelt och sterilt, förklarar Johan.

Vy över matsalen med svarta takkronor över borden.

Och det har man lyckats med, lokalerna är varma och ombonade.

- Förhoppningen är att människor inte bara kommer hit och äter sin lunch utan även kan tänka sig att stanna kvar och jobba en stund. Man ska känna sig välkommen och att det är helt okej att sitta kvar, förklarar han.

Nyfiken på konceptet med vardagsrumkänsla? Ta en titt här.

Johan och en person till står vid en soffgrupp.

Mer att läsa

2022-02-21

Från lager till padelhall i Tunbytorp

2023-05-16

Det räcker med 30 minuter om dagen

2023-03-28

”Jag är helt övertygad om att det går att se i ett färdigställt projekt om det skett en god samverkan eller inte”

2023-03-02

Högkonjunktur - mitt i en kris?