Gå till huvudinnehåll

2023-05-24 | 13:17

Matlagningen har gått i arv till Kaan Özkan

Helsingborg

Färdiggräddad pizza på träbord med färska örter

Hans mamma drev länge chark- och deli-butik och hans pappa startade Helsingborgs första kebabrestaurang på Järnvägsgatan i Helsingborg. 2011 startade Kaan Özkan BRUTALE i en av Castellums lokaler, med ambitionen om att bli en välrenommerad aktör bland Helsingborgs restauranger.

Att laga mat från grunden är viktigt för Kaan Özkan som redan 2011 ville skapa ett varumärke vars erbjudande skulle vara attraktivt vid såväl lunch, eftermiddag och kväll.

”Kvalitativa råvaror och personlig service har alltid varit viktigt för oss”, säger han och fortsätter: 

”Att laga mat från grunden finns i vår själ som gedigen matlagar-familj. Vi vill enbart servera rätter som vi genuint är stolta över. All mat lagas in-house av våra duktiga kockar.”

BRUTALE blev snabbt kända för sina sallader, som inte minst uppskattas av många företag, men sedan också för pizzorna på tunna, frasiga bottnar. 

”På den tiden fanns det i princip bara de klassiska pizzeriorna på marknaden. Eftersom vi arbetar med en tunn och frasig botten, kvalitativa råvaror och noggrann balans av mängderna har lyckats få många gäster, som tidigare vart skeptiska till att äta pizza, att till och med avnjuta en pizza på lunchen”, berättar han. 

Att lokalen ligger just på Drottninggatan betyder mycket för verksamheten som får stor exponering här. 

”Det är ett attraktivt läge, och läget är i allmänhet a och o. Oavsett hur attraktivt varumärke man än har, måste läget vara tillräckligt bra för att vara värt att satsa på”, menar Kaan Özkan. 

 

Mer att läsa

2023-09-26

Castellumlokal på söder har blivit godisbutik

2023-03-14

Hon bytte yrkesbana och stortrivs

2023-02-23

Här ligger allt fokus på barnen

2022-12-07

Det börjar bli trångt hos Rscued