Gå till huvudinnehåll

2021-11-18 | 09:51

Minskade totala energin – med 20%

Norrköping Hållbarhet Energi

Illustration med hus och texten Dubbelt firande när vi sparar mer energi.

En besparing på den totala energiförbrukningen med nästan 20 procent – visst låter det bra? Nu är renoveringen av Castellums fastigheter på Lindevägen och mot Östra promenaden färdig.

Ventilationsaggregat och undercentraler har bytts, det har lagts nytt tak, installerats solceller på taket och dessutom har en del av fastigheternas fönster bytts ut mot nya. Tack vare detta har vi alltså lyckats sänka den totala energiförbrukningen med nästan 20 procent, på bara några år.

– Förutom att vi sparar en hel del energi nu har vi även förbättrat inomhusklimatet avsevärt. Vi har verkligen höjt komfortnivån i båda fastigheterna, konstaterar Marita Johansson, kommersiell förvaltare, Castellum och fortsätter:

– Dessutom kan vi nu, som hyresvärd, se alla exakta värden i fastigheterna. Vi kan till exempel se vilken temperatur det är på plats och justera om det behövs.

Dubbelt firande

Att komma i mål med ett projekt i den här omfattningen kräver såklart sitt kalas.

– Ja, våra hyresgäster har varit så tålmodiga under den här tiden så för att fira passade vi på att bjuda på smörgåstårta. Det var samma dag som restriktionerna hävdes så det blev ett dubbelt firande, det var precis hur många tårtor som helst! skrattar Marita Johansson.

Så. Tack än en gång för tålamodet våra kära hyresgäster Norrköpings kommun, Nodra, Tullverket, Avonova, Kommunal Öst och Koneo.

Marita i en skåpbil.

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-02-21

”Vi måste visa att vi agerar hållbart över tid”

2023-05-31

Castellum fortsätter att satsa stort på hållbar mobilitet i Borås

2023-05-23

”Vi uppskattar alla förslag från hyresgäster!”