Gå till huvudinnehåll

2021-02-02 | 15:46

My Dream Now visar unga en väg in i arbetslivet

Samhällsengagemang Sverige Karriär

Lärare och elev i klassrum.

My Dream Now är ett program för att hjälpa ungdomar att förstå sina möjligheter i arbetslivet.

My Dream Now erbjuder ett konkret program för samverkan mellan skola och arbetsliv genom att engagera frivilliga från olika företag.

– I programmet medverkar medarbetare från olika företag. Efter att de gått en utbildning hos oss så träffar ett team med fyra frivilliga klasscoacher från olika företag en klass 2-4 gånger under ett läsår. Träffarna innehåller olika aktiviteter för att få ungdomarna att förstå sina drömmar och hur de kan nå dit. De får möjlighet att ställa frågor till klasscoacherna, lära hur man söker jobb och hur det går till på en anställningsintervju, säger Jonas Bygdeson som grundade My Dream Now 2011.

Under året får eleverna också komma på studiebesök till olika arbetsplatser.

– Det är ett sätt att arbeta för social hållbarhet samtidigt som det skapar stolthet och ger ett mervärde för medarbetarna, säger Jonas Bygdeson.

My Dream Now riktar sig till områden med stor potential och förhoppningen är att kunna bidra till att lösa samhällsutmaningar som segregation och utanförskap.

– Många av de här ungdomarna har föräldrar som är arbetslösa eller inte tycker att det är kul att gå till jobbet. Vi hoppas kunna tända en gnista och sätta igång en process hos ungdomarna. Vidga vyerna och få dem att fundera på, vad tycker jag är kul, vad är jag bra på?

Castellum ser det som mycket värdefullt att genom My Dream Now aktivt kunna ta ansvar för social hållbarhet och erbjuda sin medarbetare att engagera sig.

– Vi hoppas att fler ungdomar ska få upp ögonen för alla spännande jobb inom fastighetsbranschen och att de söker sig till oss i framtiden. Vi ser ett ökat behov av kompetensförsörjning inom vår sektor och vill gärna öka mångfalden bland våra medarbetare. Samarbeten som dessa bidrar såklart också till att stärka vårt varumärke och gör oss till en mer attraktiv arbetsgivare, säger Helena Skoglund, People Experience Castellum.

De som medverkat som klasscoach brukar se det som mycket positivt och ett sätt att bidra till något meningsfullt och samhällsnyttigt.

– Vi har flera medarbetare som varit med och de tycker att det varit väldigt roligt. De känner verkligen att de har inspirerat och kunnat göra skillnad för de enskilda eleverna. Klasscoacherna ser det också som en givande erfarenhet att få möjlighet att skapa relationer med de här ungdomarna och veta att man bidrar till en bättre framtid för dem, säger Helena Skoglund.

 

Mer att läsa

2023-02-16

Hybridarbete ställer höga krav på introduktion av nyanställda

2022-11-25

Inspirerande möten mellan elever och fastighetsbranschen

2022-06-22

Så lockas framtidens talanger till kontoret

2022-03-01

Castellum stödjer Ukraina