Gå till huvudinnehåll

2022-11-23 | 14:52

Ny vaccinmottagning – på bara ett par dagar

Västerås

När det blev dags för den tredje dosen vaccin mot Covid-19 behövde Servicehälsan i Västerås snabbt hitta ytterligare en lokal. Och allt löste sig, på bara några dagar.

”När smittotalen började stiga blev det bråttom”

– Vi hade resurser och personal och ville hjälpa till och vaccinera så många som möjligt, förklarar Simin Videhult, vd för Servicehälsan.

Det har varit högtryck hos Servicehälsan de senaste månaderna. Och när det blev dags att ge tredje dosen vaccin mot Covid-19, samtidigt som vaccinationen mot säsongsinfluensan drog igång, ja då blev det trångt i lokalerna. Under vissa perioder tog man emot upp till 1 000 personer om dagen.

– Och när smittotalen började stiga snabbt så blev det bråttom, förklarar Simin Videhult.

Gott om utrymme

Det de behövde var ytterligare en lokal.

– Och eftersom det var riktigt kallt ute behövde vi få till rymliga och trygga lokaler så att framför allt de äldre slapp vänta utomhus, förklarar hon.

Sagt och snabbt gjort! Efter att Simin Videhult hade kontaktat Castellum dröjde det bara några dagar innan de kunde flytta in i en ny lokal på Legeringsgatan 5 i Kopparlunden, 30 meter från deras hemadress. Här har de tillgång till 14 enkelrum och gott om utrymme vid entrén och utgången vilket gör att patienterna kan sitta ner i lugn och ro.

– Vi är så glada och tacksamma för att det löste sig så snabbt och så bra! Många av patienterna har också kommenterat just det, att allt flyter på väldigt bra här.

Mer att läsa

2023-03-28

”Jag är helt övertygad om att det går att se i ett färdigställt projekt om det skett en god samverkan eller inte”

2023-03-02

Högkonjunktur - mitt i en kris?

2023-03-02

”Vi ska bygga världens grönaste batteri”

2022-12-07

Nya MAX-restaurangen i ett superbra läge på Tunbytorp