Gå till huvudinnehåll

2022-12-07 | 23:00

Nya MAX-restaurangen i ett superbra läge på Tunbytorp

Västerås Tunbytorp

Kollage från invigning samt skylt med Miljöbyggnad.

Nu har den nya MAX-restaurangen på Tunbytorp slagit upp portarna. – Det var jättekul att se en lång kö av förväntansfulla gäster redan innan öppningen. Vi är glada över möjligheten att utveckla en fjärde restaurang i Västerås, med ett superbra läge här på Tunbytorp, säger etableringschef Henrik Lejon.

Byggnaden som nya MAX-restaurangen ligger i, är certifierad Miljöbyggnad Silver - något som uppskattas av MAX-kedjan, som har stort fokus på miljöarbetet. Det var från vänster Christoffer Bergfors, vice koncernchef MAX Hamburgare, Alexis Espinoza, restaruangchef MAX Tunbytorp, Nicklas Ekstedt, marknad- och försäljning VSK Bandy, VSK Bandys klubbchef Michael Campese och Richard Bergfors, koncernchef MAX Hamburgare som klippte bandet när den nya MAX-restaurangen öppnade.

Det är en ny restaurang i en ny förpackning som Västerås nu får ta del av. I samarbete med arkitekten Gert Wingårdh har Max nämligen tagit fram ett nytt restaurangkoncept, med en lyxigare och mer naturnära känsla.

Ringlande köer under invigningen.

”Ett superbra läge”

– Vi är glada att vara här! Och vi är glada över samarbetet med Castellum, att vi har fått möjligheten att utveckla en fjärde restaurang i Västerås i ett superbra läge här på Tunbytorp.

Samarbetet med Castellum har fungerat bra, konstaterar Henrik Lejon. Att den nya restaurangen dessutom har certifiering Miljöbyggnad Silver menar han känns som ett plus och är viktigt för MAX eftersom man har ett stort fokus på miljön.

Stöttar VSK Bandy

Restaurangen medför omkring 55 nya arbetstillfällen i Västerås och extra stöttning till VSK Bandy. När vd Richard Bergfors invigningstalade berättade han om restaurangens samarbete med klubben; Max blir ny partner till VSK Bandy. Vilket så klart applåderas av klubbchef Michael Campese.

– Vi tycker det är otroligt roligt att samarbeta med en aktör som, precis som vi, arbetar för social verksamhet. Vi ser fram emot att utvidga samarbetet övertid och lyfta frågor som fattigdom, barn och ungdomar och vår framtid på planeten tillsammans, säger Michael.

Mer att läsa

2020-10-29

”Läget är fantastiskt – som ett skyltfönster”

2023-05-16

Det räcker med 30 minuter om dagen

2023-03-28

”Jag är helt övertygad om att det går att se i ett färdigställt projekt om det skett en god samverkan eller inte”

2023-03-02

Högkonjunktur - mitt i en kris?