Gå till huvudinnehåll

2023-09-28

”Passformen är det viktigaste”

Lund

Butik där det hänger arbetskläder på väggarna.

Utvecklingen inom arbetskläder går snabbt framåt. I dag är stretch en självklarhet i många plagg.

När Kondektor skulle etablera sig i Lund i fjol var man först in i den stora lokalen som delades av, och man fick vara med och bestämma en hel del.

”Det gick inte att få exakt som vi ville men vi har fått till en bra lösning med ett bra flöde”, berättar vd Henrik Dahlberg och fortsätter:

”Samarbetet med Castellum har varit jättebra hela vägen!”

"Ska vara kul"

I lokalen finns både kontor och butiksyta där man säljer arbetskläder, profilkläder och profilprodukter. Henrik Dahlberg och kollegorna är överens om att det ska vara kul när man gör affärer och receptet för det är att bjuda på sig själv och våga göra fel ibland.

”Det måste vara roligt, detta är ju något vi gör hela tiden. Vi gillar när det är öppet och rakt, hög energi och mycket engagemang!”

Läget betyder mycket för Kondektor som också har butiker i Helsingborg, Ängelholm och Malmö. Lokalen i Lund är betydligt mindre än övriga, men så har man heller inget lager här.

”För oss är det viktigt att man kan komma till med exempelvis lastbil och här i Lund har vi perfekt skyltläge ut mot E22.”

I många olika storlekar

Utvecklingen inom arbetskläder går snabbt framåt och i dag innehåller många plagg stretch, vilket bidrar till god passform. Många av kläderna finns också i flera olika storlekar.

”Vi har till exempel byxmodeller som finns i 36 olika storlekar så att de ska passa alla och även ett brett utbud av dam-modeller.”

Men det är inte bara passformen som är viktigt, även om Henrik framhåller den. Säkerheten är också en nödvändig aspekt.

”Det gäller att ha koll på olika klassningar när man väljer arbetskläder, man får till exempel inte ha svarta kläder överallt och det är viktigt med rätt skor och hjälmar.”

I lokalen finns det också möjlighet att trycka direkt på olika produkter.

”Ibland har kunden en galen idé men ganska ofta landar vi tillbaka i det traditionella faktiskt. Oavsett är det alltid bra med en logga på sina kläder, det är trevligt att se var någon kommer ifrån i ett möte exempelvis”, fastslår Henrik Dahlberg.

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

2023-12-12

Nytt kontor innebär nytt löfte för Fredrik Berglund

2023-12-11

Affärsområdeschefen som gärna visar mod

Visa liknande artiklar