Gå till huvudinnehåll

2022-09-16 | 07:43

Playce – en dynamisk plats att längta till

Göteborg Lilla Bommen

I juni 2022 invigde vi Playce, en energisk punkt mitt i Göteborg. Här har nu en plats för nya möten och inspirerande aktiviteter vuxit fram mellan husen på Lilla Bommen.

Playce ligger på innergården på Lilla Bommen, precis vid vattnet mitt i centrala Göteborg. Med sitt unika läge och stora utbud i närområdet, är platsen ett perfekt ställe för att mötas och arbeta mitt i stadens puls. Här kan du ta en lunch i solen, hitta en rofylld plats för ett utemöte, bjuda in till gofika eller sträcka ut dig under ett yogapass – det är bara fantasin som sätter gränser. Varför inte skapa en poängjakt på lunchen, eller en DJ-battle till fredags-AWn? Platsen är öppen och tillgänglig för alla, och här kan både hyresgäster i området och andra göteborgare utnyttja ytan och utbudet. Playce är utformad som ett kreativt parkområde med nivåer och ytor i olika höjd och färger, och det finns stort utrymme att både sitta ner och röra sig på. Mellan gångarna grönskar det, och områdets alla element skapar en rörlig och energisk plats.

”Vi är oerhört glada över att Lilla Bommen får en tydligare identitet och känsla genom Playce. Vi har ett stort fokus på att få hit hyresgäster med publika verksamheter som lockar till sig besökare. På så sätt kommer vi skapa en plats med mer liv och rörelse, något som är extra viktigt nu när området är under stor utveckling", säger Therése Nilsson, kommersiell förvaltare.

Närbild av personer på mingel.

Bara ett stenkast bort hittar du Nordstan med ett brett butik- och serviceutbud, Centralstationen som skapar tillgänglighet till hela staden och landet, och Älvsnabben som tar dig kvickt och smidigt över Göta älv på några få minuter. Denna kreativa yta kombinerar allt det bästa i en stad – tillgänglighet, puls och nya möjligheter.

Här tillåts människan att stå i fokus på och omkring arbetsplatsen, och den omgivande miljön skapar mervärde i vardagen. En plats att se fram emot att komma till varje dag – en viktig byggsten i en blomstrande företagskultur.

”Vi ser redan nu att platsen används flitigt under lunchtid men även att flera företag har afterworks. Ambitionen framöver är att skapa fler evenemang och aktiviteter under året för alla i området att ta del av”, säger Therése Nilsson.

Närbild av personer på mingel.

På Castellum tycker vi att alla är värda en arbetsplats att längta till. Sedan år 2020 har Castellum genomfört undersökningen Framtidens arbetsliv, som tar tempen på svenska kontorsarbetares synpunkter, önskemål och förväntningar på kontoret som arbetsplats. Läs mer om morgondagens kontor i årets rapport.

Playce är en plats som har bildats i samarbete mellan Castellum, Vasakronan och Platzer.

Vill du veta mer om våra lokaler på Lilla Bommen?

Kontakta Therése Nilsson
Therese.Nilsson@castellum.se
Tel: 031-7440908

Dokument & filer

Rapport: Framtidens arbetsliv 2022 (PDF, 2 MB)

Mer att läsa

2022-11-22

”Det ska bli spännande att se vad som mer kommer hända här på Lilla Bommen”

2022-10-27

Lilla Bommen lyser upp i höstmörkret – nu är området omcertifierat av Purple Flag!

2022-02-24

Affärerna blomstrar på Lilla Bommen

2022-02-23

Alltid tillgång till bil vid Lilla Bommen genom Volvo Car Mobility