Gå till huvudinnehåll

2021-02-10 | 14:33

Rekord och laddplatser för en hållbar framtid

Hållbarhet Linköping

Laddstolpar i snö.

Tillsammans med E.ON och våra framsynta hyresgäster Combitech bygger vi nu Castellums största laddplats för elbilar. Vid Vita Huset i Linköping ska 100 laddplatser stå klara om 3 veckor. Hur ska elnätet klara den ökade lasten? Jo huset kommer förses med batterilager för att jämna ut effekttoppar och solceller på taket för lokalproducerad el.

Under förra året började vi på Castellum se över hur vi kan förenkla vardagen för hyresgäster som har laddbara bilar och – såklart – även uppmuntra fler av att köra klimatsmart. Vi insåg snabbt att det fanns perfekta möjligheter att göra en rejäl satsning på laddstolpar i Mjärdevi och på vår parkering bakom Vita huset. Nu är arbetet med 100 nya laddplatser i full gång!

Detta är regionens och Castellums hittills största laddplatsparkering, med flest antal stolpar på samma plats och projektet väntas bli klart under slutet av februari. Och som inte det vore nog så är det förberett så vi enkelt kan utöka med 60 platser till!

– Det är otroligt roligt att göra en så stor satsning i en enskild etapp, säger Johan Sellin, Teknisk chef på Castellum, en av initiativtagarna till projektet.

Nästa steg i projektet är att bygga ut huset med batterilager och solceller. Dessa ska förse hus och laddplatser med förnybar och lokalproducerad el. Vi får anledning att återkomma till den spännande fortsättningen.

Fyra personer står vid en laddstolpe i snö.

För ytterligare information kontakta:

Johan Sellin, Teknisk chef Castellum Region Mitt, telefon 0734208620

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-03-08

Alternativet hade varit att köpa nytt

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”

2022-11-23

Som en gigantisk powerbank