Linköpings kommun = koldioxidneutral år 2025. Visst låter det bra? Vi på Castellum är stolta över att vara med i nätverket Linköpingsinitiativet som samlar företaget och organisationer som vill göra skillnad på riktigt.

Grön bild med texten Ett klimatsmart Linköping.

Linköpingsinitiativet är ett nätverk där energiförbrukande företag och offentliga organisationer arbetar tillsammans för att komma närmare målet – att Linköpings kommun ska vara koldioxidneutralt år 2025.

– Det är fantastiskt att kommunen har lyckats få med sig så många stora företag. Det är ett suveränt initiativ och för oss på Castellum är det en självklarhet att vara med, säger Emil Colldin, fastighetschef på Castellum.

Samverkan avgörande

Näringslivet står för en stor del av koldioxidutsläppen idag men också för många av lösningarna på problemen. Att lära av varandra är avgörande.

– Kan vi bidra med våra erfarenheter och även få ta dels av andras är det toppen. Och kan vi applicera något hos oss, som till exempel Stångåstaden eller Lundbergs redan gör, så är det suveränt. Med samverkan kommer vi verkligen långt, konstaterar Emil Colldin och fortsätter:

– Dessutom kan vi vara med och påverka våra hyresgäster i rätt riktning. Till syvende och sist handlar det ju om planetens överlevnad.

Nyfiken på vad andra företag lyckats åstadkomma? Kika här! Och vill du veta hur ni som företag kan vara med och bidra? Hör av dig till kommunens näringslivsdirektör Louise Felldin.